01.30.13

Et år uden maraton?!?

Posted in Løb, Triatlon at 11:10 am by betteskov

Samtidig med min krop er kommet sig (forbløffende godt) efter Aarhus Indoor, har jeg spekuleret på, hvilke løb jeg skal deltage i resten af året. Det er lidt af et puslespil, for ud over min fysiske form skal jeg også lige tage hensyn til rejseaktiviteter i forbindelse med mit arbejde og eventuelle private ferier, som dog lige nu ser ud til at blive voldsomt nedprioriteret!

Der er slet ingen tvivl om de store satsninger:  DM i 24 timers løb i Grenå 14-15 september, hvor målene er:  PR (længere end 145, 6 km), sekundært at krydse 150 km, tertiært at løbe 4 * maraton, altså 168,8 km og helt uden for nummer at vinde en medalje i min aldersklasse 😉 Så er der 12 timers løbet i Viborg 10. august, hvor målet er PR (længere end 92,3 km), sekundært at nå 100 km og som bonus at forsøge at komme på podiet.

Alle andre løb, konkurrencer og sportsevents vil enten være for sjov eller for træningens skyld. Lige nu er følgende i kalenderen, der er vist også et par mulige konflikter!

1-8. februar: træningslejr på Club La Santa, hvor jeg håber at prøve min anden mini-tri. Målet med ugen er at have det sjovt og få rørt mig en masse!

23. februar: 12 timers spinning i Blåvand. Vi er 2 om en cykel, og jeg glæder mig til at spinne mere end nogensinde før samt hygge med mange klubkammerater

9. marts: Custom made maraton i Randers, hvor jeg vil prøve at løbe/gå i alle 6 timer. Fokus er på at holde mig i gang og indtage væske/næring, ikke på antal km.

30. marts: natløb i Køge. Her kan jeg enten løbe en hel eller en halv maraton. Jeg hælder lidt til en halv, og så en hel på et andet tidspunkt i påsken. Ved ikke hvilket løb, men et cannonball af en slags?

14. april: 6 timers løb om slagteriet i Horsens. På en god dag er 6-timers PR måske indenfor rækkevidde, men ellers vil et roligt maraton lige som sidste år være fint

Slut april: måske et cannonball marathon inden jeg drager til Saudi?

22.-23. juni: Hærvejsløbet. Jeg er med på hele turen, men fokus er på det sociale! Det er vigtigere at træne i at løbe om natten end at løbe mange km!

3. august: Open water swim i Silkeborg, hvor jeg kan vælge mellem 1.5 og 2.5 km. Det kan dog blive nødvendigt at aflyse, da jeg den 4. august er medarrangør af et triathlonstævne i Esbjerg og måske bliver nødt til at prioritere forberedelserne?

25. august: Hvis benene er klar efter Viborg, skal jeg prøve min første kvarte Ironman til Silkeborg Triathlon

31. august: Rundt om Christiansborg – Open Water Swim

Det ER mange store begivenheder, og jeg har endda måtte bringe rigtig tunge ofre. Således har jeg besluttet ikke at tage til Swiss Alpine, da et bjergmaraton 2 uger før 12-timers løbet i Viborg ikke lyder som en god idé. Ligeledes er jeg klar til at sælge mit startnummer til Berlin, da jeg forhåbentlig ikke kan nå at restituere fra 24-timers løbet i Grenå på 2 uger. Hvis jeg kan, er det fordi jeg ikke har givet mig nok!

Det slående ved min løbsplan er nok, at der virkelig mangler maratons! Jeg er modtagelig for gode forslag til påsken (gerne 2. påskedag) og sidst i april/allerførst i maj, og så skal der nok ét på programmet sidst på året. Istanbul eller Athen? Hmm, det må jeg beslutte hen af vejen, men Istanbul lyder godt nok spændende 😀

Med alle de løb og den krævende træning (samt 5 uger hjemmefra i Saudi) bliver det nok ikke til de helt vilde ferierejser sommeren over. Jeg håber på et par forlængede weekender/småture og har tænkt på Island, Finland med Estland eller måske Skotland igen? Inspiration er som altid velkomment!
 

 16 Comments »

 1.    Line42 said,

  januar 30, 2013 at 12:42 pm

  Når du skal til natløb i Køge vil jeg prøve at lægge ind i min kalender at jeg skal komme forbi og heppe 😀

  Når det nu er et natløb, hvilke klokkeslet skal jeg så orientere mig efter?

  Svar

 2.    betteskov said,

  januar 30, 2013 at 1:40 pm

  Et natløb er det hele værd, hvis det giver anledning til at vi endelig, endelig mødes 🙂
  Detaljerne er vist ikke helt på plads, men jeg tror løbet starter omkring 21.00 og 22.00, afhængigt af distance. Jeg ved heller ikke helt, hvilken jeg er med på?

  Tidligere har jeg vist truet med at komme forbi, bage en plade boller i dit køkken og gå en tur med hunden. Eftersom det ser ud til, min påskeferie skal afholdes på Sjælland, er det måske noget, der kunne arrangeres? Mine planer er langtfra grydeklar, men hvis du har tid kigger jeg gerne ind den 30. marts eller måske 1. april!

  Svar

 3.    Line42 said,

  januar 30, 2013 at 8:08 pm

  Det kan helt sikkert arrangeres 😀 Hvis du bare kan leve med kaos af legetøj overalt 😉

  Og så må jeg jo altså opleve dig i dit rette løbe-element, så mon ikke jeg finder vej til Køge….

  Svar

 4.    Linda said,

  januar 30, 2013 at 8:58 pm

  Pheew..! Blev da helt forpustet bare af at LÆSE om alt det du skal 🙂
  Sikke et program!
  Her glædes jeg over at kunne yde lidt mere, dag for dag, uge for uge. Det går den rette vej og det gør mig så glad 🙂

  Svar

 5.    skafol said,

  januar 31, 2013 at 3:24 am

  Jøsses et program. Men hvor er al cyklingen henne (altså udover i dine Tri-løb?) 🙂 Du kan jo overveje Blåvandshuk Rundt d. 11. august. Evt. 70 km turen. Det passer vist ind i dit program op til din kvarte ironman d. 25.
  http://www.bvoksbol.dk/Cykel/bvhr/bvhr.htm

  Jeg tager selv 10-12 cykelløb incl. et 12 timers af slagsen. Jeg har dog ikke endeligt vedtaget nogle af dem, da de alle er vejrafhængige (måske undtaget 12 timers løbet). Jeg nægter pure at cykle i 3-6 timer i lortevejr. Så jeg er en af dem, der altid tilmelder sig i ugen op til. Eneste undtagelse var Aarhus – KBH, hvor der var udsolgt over et halvt i år forvejen, og hvor tanken om oplevelsen klart opvejede risikoen for dårligt vejr. Og statistisk set er det vel fair at satse på vestenvind i det her land 🙂

  Jeg er også med på spinningbølgen og overvejer at tage et 12 timers her i byen. Helt alene sgu. Eneste ulempe er lokalet. Det er dét spinninglokale med mindst afstand mellem cyklerne og lavest til loftet, og jeg kan nemt forestille mig, hvordan der bliver efter f.eks 5 timer med ungefähr 90 svedende mennesker. Der bliver VÅDT, og man ender jo med at inhalere en halv sidemand i sveddamp. Testede det nemlig til et 3-timers i sidste weekend i et lignende lokale angående loftshøjde og afstand mellem cyklerne, men hvor der kun var omkring 55 cykler. 3. time var lidt af en oplevelse.

  Men rigtig god løbe-, svømme-, og tri-tur.

  Svar

 6.    Justwondering said,

  januar 31, 2013 at 5:59 am

  Jeg sidder her med morgenkaffen og forsøger at få luften igen. Hold da kaje, en energi og råstyrke du lægger for dagen. Jeg ville få tics af at vide, at min kalender allerede var så booket ud.

  Men du kan jo li’ det, og derfor er det så fedt, at du gør det 🙂

  Pøj, pøj med alle udfordringerne!

  P.S. Tillykke med fødselsdagen 🙂

  Svar

 7.    betteskov said,

  januar 31, 2013 at 7:29 am

  Tusind tak for jeres kommentarer! Jeg er helt klar over, jeg måske har taget munden lidt for fuld, og det kan sagtens ske, jeg bliver nødt til at droppe nogle løb eller måske foretage ændringer her og der.
  Line42: Kaos kender jeg så fint, så intet problem – lad os snakkes ved, når vi når lidt tættere på 🙂
  Skafol: du har helt, helt ret! Jeg kunne godt tænke mig at prøve et par motionscykelløb, men for det første er jeg altså virkelig langsom, så det skal være nogle af dem, hvor der er husmødre på bedstemorcykler med… For det andet skal de passe ind, og netop Blåvandshuk kolliderer med Viborg (øv). Jeg ville gerne køre Tøserunden, men der er jeg i Saudi. Så nu må jeg se hvad der dukker op på en dag jeg har ledig 🙂
  Linda: fremad er netop den vej, det skal gå. Og ja, når jeg kigger på listen kan jeg godt se, den er lidt fuld. Men noget skal tiden jo også gå med!
  JW: Det er også lidt nyt for at mig at planlægge så langt frem, men jeg føler virkelig et behov for det! Sidste år tog jeg tingene som de kommer, men i år træner jeg seriøst efter et defineret mål, og det kan jeg godt lide – for afvekslingens skyld. Så er der nok også den faktor, at Saudi er noget, jeg ikke selv har indflydelse på. Jeg skal afsted på et bestemt tidspunkt og udføre bestemte opgaver. Derfor har jeg stort behov for at være proaktiv og selv bestemme hvad der skal ske årets resterende 11 måneder 🙂

  Svar

 8.    skafol said,

  januar 31, 2013 at 9:35 pm

  Nå ja, overså det nævnte 12 timers løb i Viborg i begyndelsen af indlægget. Ellers vil jeg sige, at det med langsom til cykelløb hurtigt fortager sig. Især når man lærer at ligge på hjul af andre.

  Svar

 9.    reflektioner said,

  februar 6, 2013 at 8:36 am

  Kom helt automatisk til at tænke på den her artikel.

  http://www.information.dk/450008

  Er det helt på afveje? Entusiasmen er tydelig – og det er jo godt – men er det et sundt ideal ?

  Svar

 10.    betteskov said,

  februar 6, 2013 at 1:40 pm

  Tak for kommentaren – jeg er rigtig glad for, nogen gider udfordre mig, i stedet for bare at brøle: det er sejt!
  Den fortjener en lang kommentar fra min side, som snarest vil komme i form af et indlæg – lige nu har jeg lidt travlt med at være på træningslejr 😉
  Jeg kan sige så meget, at visse dele af artiklen rammer plet, men i det store og hele er den helt ved siden af. Hvad sundhed angår har jeg vist aldrig påstået, at ultraløb er sundt! Men spørger man folk, der går i byen og drikker eller sidder på sofaen hele dage med kartoffelchips eller samler på brugte coladåser, om deres hobby er sund? Nej vel? Hvis jeg løb for sundhedens skyld, løb jeg på en helt anden måde. Meget mere om dette på vej – og måske sammen med en boganmeldelse af den geniale “Frisk fisk til inkaen” der forklarer sagerne langt bedre end jeg kan!

  Svar

 11.    elloram said,

  februar 8, 2013 at 8:39 pm

  Puha, bliver helt forpustet!
  Mit eget motionsprogram for 2013 lyder på Københavns marathon og BERLIN marathon.

  Men hvis du sælger dit nummer til BERLIN, kender jeg vist en som er interesseret 🙂

  Svar

 12.    betteskov said,

  februar 9, 2013 at 7:50 am

  Nå, det er da også meget cool planer, du har der! De helt store dansker-klassikere. Har du løbet nogen af dem tidligere?

  Jeg har allerede en veninde, som har lagt en “option” ind på mit startnummer, så lige nu er det reserveret. Men det kunne sagtens blive udbudt til salg senere…

  Forresten vil jeg gerne være venner med dig på bloggerslounge – men siden vil altså ikke give mig lov 🙂

  Svar

 13.    elloram said,

  februar 13, 2013 at 2:59 pm

  Jeg løb BERLIN i 2012 for første gang. FED oplevelse!
  Bliver jo derfor nødt til at gøre det igen

  Svar

 14.    betteskov said,

  februar 14, 2013 at 7:33 am

  Jeps, Berlin er bare rigtig stort! Jeg synes også det er helt mærkeligt måske ikke at være med efter at have deltaget 3 år i træk. På den anden side er oplevelsen nok størst første gang. Lige her og nu er det egentlig de lidt mindre og mere specielle løb, der giver mest på oplevelseskontoe, og som jeg drømmer mest om. Men mit sidste Berlin har jeg bestemt ikke løbet 😀

  Svar

 15.    elloram said,

  februar 14, 2013 at 1:10 pm

  Har sendt dig en friend-halløj for nogle dage siden, den står til pending?

  Svar

 16.    betteskov said,

  februar 14, 2013 at 2:08 pm

  Ja, jeg har fået den og vil meget gerne være din ven 🙂 Men bloggerslounge fører mig til et sort hul, når jeg prøver at sige ja… Ved ikke helt, hvordan venskab herinde fungerer, men du må gerne prøve at finde mig på fjæs i stedet 😀

  Svar

Trackbacks/Pingbacks

 1. betteskov - For sundhedens skyld?
 2. betteskov -

Leave a Comment