02.09.13

Træningslejr: nu som fisk og en smule på cykel

Posted in Løb, Rejser, Triatlon at 8:30 am by betteskov

Endnu en skøn uges træning på Club La Santa er overstået, og jeg må igen spørge mig selv om, hvor det lige var, den ferie blev af? Tiden går jo godt med svømning, løb, cykling, fitness, samvær med familien, læsning af et par interessante bøger (Dr. Zukaroffs Testamente og Frisk fisk til inkaen) og lige et par eksamensopgaver eller 50*7, der skulle rettes…

I december havde vi høj solskin på Lanzarote, men denne gang fik vi lidt vildere vejr at se. Det blæste ganske meget, hvilket fik mig til at flytte et par cykelture og gav lidt øvelse i at løbe lige op mod vinden (som om jeg ikke jævnligt træner i det i Esbjerg). Men smukt var det, med de viltre vulkanmarker og det ophidsede hav:

Mine ben er kommet sig rigtig fint over 24-timers løbet i begyndelsen af januar, men jeg løber stadig ikke specielt hurtigt, og det tager lidt tid at restituere efter lange ture. Derfor var løb ikke i fokus. Jeg snuppede en 5-er på 26 minutter, og ellers blev det mest til mindre ture og løb i forbindelse med multisport. “Kun” 55 km i alt, men mange korte ture og ingen protester fra underekstremiteterne, så det var ret positivt 🙂

Til gengæld var der tid til fokusere på andre sportsgrene. Jeg er virkelig ved at blive venner med svømningen, det er faktisk sjovt at trække i våddragten og hive badehætten ned over ørene og så pløje derudaf. Der er meget teknik at tænke på, og nogle øvelser med plade og pull-bouy gør mig forhåbentlig bedre rent teknisk – og så mangler jeg altså styrke. Den prøver jeg at finde ved at core-træne og løfte et par bittesmå vægtstænger. For en gangs skyld var jeg flittig og kom mit program igennem hele fire gange på en uge!

Cyklingen gav ikke helt så mange km i benene grundet vejrforholdene, men jeg fik en kæmpe succes-oplevelse! Jeg deltog på en duathlon (først 2.5 km løb, så 15 km på cykel, så 2.5 km løb igen), hvor jeg hurtigt fik kigget en engelsk dame ved navn Beverley ud. Hun løb supergodt, så jeg kunne ikke følge hende, og regnede med, jeg ville blive distanceret kæmpestort. Da jeg så kom op på raceren og knoklede mig op af bjerget, så jeg hende foran mig! Jeg gav alt hvad jeg havde, kørte mit livs bedste cykelløb og holdt hende bag med på nedkørslen. Glemte helt at være rædselsslagen… Hun tog mig så på den sidste løbestrækning, men kun med få sekunder, og vi gav selvfølgelig hinanden et kæmpeknus bagefter 😀

Nu tror jeg for alvor på, jeg  lære det der cykling! Noget af det, jeg får meget ud af på La Santa, er at deltage i duathlon, mini-tri, aquathlon (løb og svømning), hvor jeg kan træne overgangene mellem de forskellige discipliner. Det er jeg allerede blevet meget bedre til. Selvfølgelig er det lidt intimiderende at konkurrere med olympiske atleter (mini-trien blev vundet af en mandlig svømmer som repræsenterede DK til sidste OL, og jeg fik høvl af en supersej dame, der svømmede fra alle andre i suveræn stil), men jeg kæmpede det bedste jeg kunne, og så gør det vel ikke så meget, jeg ikke er verdensmester… endnu 😉

Mens jeg var afsted, fik jeg en anonym kommentar på bloggen om sundhedsidealer og træningsnarkomaner. Selvom vedkommende ikke står frem med sit navn, fortjener kommentaren et langt og reflekteret svar, som jeg glæder mig til at levere. Det bliver ikke lige i dag, men jeg håber det skinner tydeligt igennem, at jeg har det sjovt med min sport, at det er socialt og hyggeligt, og at tri er et projekt for hele min familie! Mine forældre hepper ivrigt (også på mine konkurrenter), min mor er allerede tri-mama og har tusind forslag til at forbedre mine skift, og min far mekker gerne på cyklen, hvis det ikke var fordi La Santas var så velholdte i forvejen 😉 Der bliver også spist is, gættet krydsord, gået ture og grinet en masse, når vi tager på “træningslejr”. Denne gang kastede jeg mig ud i et par zumba-timer. Det var herresjovt, selvom jeg ingen rytmesans har, men oplevelsen var meget afhængig af instruktøren. Desværre er diverse aerobic, step og dansetimer nok ikke det bedste for knæene, når man løber ultra, så jeg lægger det lidt på hylden igen. Her i DK har jeg jo heller ikke tid alligevel…

Nå, jeg må hellere sætte La Santa sangen på og drømme om kvinde-tri camp, Mette Jakobsen svømmetræning eller alle de andre muligheder der er, næste gang jeg skal afsted!



Leave a Comment