02.26.13

Spinning-skovtur i Oksbøl

Posted in Hverdagsliv, Triatlon at 2:50 pm by betteskov

Spinning bliver aldrig det helt store hit hos mig. Det er en fin restitutionstræning, som jeg gerne benytter mig af på de dage, hvor mine stakkels ben skal slippe for at slæbe min vægt rundt på landevejene, men jeg kommer aldrig til at se det som et mål i sig selv at svede på en indendørs cykel. Alligevel meldte jeg mig for anden gang denne vinter til et 12-timers spinning arrangement, denne gang med kun en makker. Altså var der lagt op til 6 timer på jernhesten, hvorfor vi kørte under et meget rammende navn, som var sat på den røde racer ved ankomsten:

IMG_0696

Trods min lettere skepsis overfor spinningens væsen, var det en fortryllende skøn dag på Blåvandshuk Idrætscenter! Vi var 10-12 deltagere fra Multiatleterne, så der var altid nogen at snakke med i pauserne. Disse blev ret korte, da centrets faciliteter med fitnessrum, svømmehal mm. jo også lige skulle prøves af!

IMG_0703

Der blev kørt, svedt og lyttet til alskens musik – fællesnævneren for sidstnævnte var nok mest, at den var høj! Det var ikke kun benene, men især hovedet, der var lidt brugt bagefter…

IMG_0700 

En lidt mere hardcore spinner end jeg, Skafol, har beskrevet hvordan man kan “lege” med sin position på cyklen. Det prøvede jeg undervejs, med virkede spændende resultater. Tænk at jeg bruger mine ballemuskler anderledes, når jeg trækker albuerne ind til kroppen i stående stilling! Sådan noget finder jeg jo aldrig ud af, når jeg kører en enkelt time i det lokale fitnesscenter og kigger jævnligt på uret for at forstå, hvorfor tiden går så laaaaaangsomt.

Konklusionen er, at spinning er meget, meget sjovere med en stor flok venner og en dag sat af til formålet. Sådan et arrangement kan absolut anbefales ALLE. Det var skægt at se, hvordan landsholdstriatleter kørte ved siden af svært overvægtige personer. Sådan en mangfoldighed ser man ikke i mange sportsgrene!

Vi fik endda en herlig gavepose med parfumeprøver. Det er næsten værd at køre 6 timer på cykel for! Næsten – for nu skal der igen løbes en masse kilometer, og bodybiken må nok undvære mig i et par uger…

 IMG_06875 Comments »

 1.    skafol said,

  februar 26, 2013 at 10:42 pm

  Ja nemlig ja. Godt at læse, at andre får noget ekstra ud af spinning ved at “lege” lidt med det. Det gør nemmerlig timerne meget sjovere. Jeg kan slet ikke forestille mig en spinningtime, hvor jeg ikke prøver alt muligt af undervejs.

  Jeg kommer dog ikke til at deltage i 12 timers spinning. Så skal det i al fald være i et lokale, hvor der er lidt langt mellem cyklerne, og hvor udluftningen virker aldeles glimrende. Der skal være 12 timers i min by, men jeg skal ikke med. Det valgte lokale er for crowdet, og der er dårlig udluftning. Tog en dobbelttime i går mandag. I første time krampede min venstre læg, og i anden time blev det alt for varmt, hvorfor min puls hoppede rundt på hele skalaen. Godt min makker havde en ekstra vandflaske, jeg kunne hydrere lidt fra, for ellers var jeg nok drattet af.

  Indrømmet; jeg går fælt meget til den, og i en 12 timers forestilling bliver der helt sikkert skruet ned for blusset. Men sidde og køre med mindre krudt i et stadig varmere lokale… Melder mig til 12/24 udendørs i stedet. (tænker stadig over, om 24 er muligt for ’sådan en som mig’) 🙂

  Svar

 2.    betteskov said,

  februar 28, 2013 at 7:35 am

  Det kan godt være, jeg bliver vildere med spinning, nu jeg har opdaget en måde at gøre timerne mindre kedelige på 😉 Men foretrækker til hver en tid at køre udendørs, eller endnu bedre: løbe i skoven!
  Jeg kunne heller ikke forestille mig at køre alle 12 timer i træk – vil simpelthen ikke smadre mig selv (og det bliver man af 12 timers aktivitet!) på spinning, når jeg kan gøre det på løb i stedet…. Men jeg tror bestemt sagtens du kan klare 12 eller for den sags skyld 24 timer, hvis du bare sørger for at holde lidt igen i starten, så du ikke har svedt alle salte ud af kroppen efter den første time. Du kunne jo køre i mange timer på en landevejscykel, tror det er mega meget hårdere!
  Hvad er det forresten lige, der er med mænd? Når ens muskler kramper og pulsen hopper rundt, er det så ikke på tide at tage en pause, strække lidt ud og så komme igen 😉

  Svar

 3.    skafol said,

  marts 1, 2013 at 12:14 am

  Øhhh, jo. Til det med at tage den med ro, når ens muskler kramper og pulsen hopper rundt. Men nu er det ikke ligefrem min forté at tage den med ro, og når nu jeg skal holde en spinningcykel til en kammerat (den dag kørte vi på wattcykler, og dem er der ikke så mange af), der skal være med i anden time, og når nu…whatever. Jeg er bare pisse god til selvpineri, og det er nogle gange godt, men langt de fleste gange noget lort. Og jeg sveeeeeeder til spinning. Der er en ret god sø ved siden af min cykel efter sådanne to timer. Men har heldigvis sjældent problemer med krampe.

  Skal dog så også siges, at en gammel kending af en spinningsinstruktør er kommet tilbage efter nogle måneders pause. I hans timer er der dejlig ro og fred, forstået på den måde at vi kører i relativt lav takt og langsomt øser belastning på både siddende og stående, så jeg kan mærke min puls stige langsomt hele vejen og præcis holde igen, når det røde felt nærmer sig. Så hans time deltager jeg fast i en gang om ugen. Og så skal jeg ikke tage i dobbelttime i saunalokalet lige foreløbigt. I hvert fald ikke i primetime mandag og tirsdag.

  Jeg er helt enig med dig i, at udendørs så afgjort er at foretrække. Kigger også febrilsk på årets cykelløbskalender, og kan næsten ikke vente med at komme igang med de første løb.

  I øvrigt; hvor går din grænse egentlig for deltagelse i løb? Er du også til off-road, vild natur, orientering og i den dur. Som f.eks det her:
  http://www.extremmaraton.dk/x/

  Svar

 4.    MartinV said,

  marts 2, 2013 at 6:55 pm

  No offence, men billede #2 i dit indlæg sammenfatter meget godt min opfattelse af spinning: en flok svedende motionister spærret inde i et lille lokale, der okser løs uden rigtig at komme nogen vegne – med unga-bunga musikken buldrende løs i baggrunden 🙂

  Jeg har selv taget konsekvensen og må starte hver cykelsæson med at køre mig i form fra ingenting. Supplerer i stedet med løb henover vinteren, det foregår trods alt udendørs (man kan så spørge sig selv hvem der griner af hvem når det er mørkt, -5 grader og kuling fra nord).

  Anyways, det lyder som om I har haft det hyggeligt og jeg kender da også mange cykelnørder der har stor glæde af spinning om vinteren når is og salt hærger landevejene, så det er nok bare mig der er lidt forstokket på det punkt.

  Svar

 5.    betteskov said,

  marts 3, 2013 at 2:20 pm

  Skafol: det er guld værd at have sådan en god instruktør. Jeg er alt for ustabil og sporadisk på spinning, så jeg har ingen favoritinstruktør, men tager timerne der passer mig, med den der nu kører dem… Det giver både gode og mindre gode oplevelser. Nogle gange har jeg oplevet én, som jeg gerne vil vende tilbage til, men mit skema er lidt crazy og uforudsigeligt på arbejde, så det lykkes nærmest aldrig…
  Det link ser godt nok sjovt ud, og jeg kommer faktisk fra Silkeborg! Indtil i går ville jeg sige, at jeg ikke løber trail (se næste indlæg), men det gør jeg lidt. Desværre er jeg nok ikke i landet i slutningen af maj – ellers kunne det være sjovt, og jeg kunne endda benytte det som en mulighed for at besøge familien 🙂
  Martin: No offense, jeg har selv samme fordomme overfor spinning, og vælger konsekvent løb, cykling udendørs eller endda en tur på løbebåndet. Faktisk spinner jeg mest vinteren over for at være i stand til at klare spinning-marathons, fordi det er sjovt og socialt. Musikken kan være skrækkelig, men når jeg endelig hører noget George Michael (jeps, kan man spinne til) eller tysk schlager-musik eller andet sjovt, så kan det virkelig redde en time. Bare jeg slipper for Medina, hende har nogle spinning-instruktører en meget uheldig forkærlighed for…
  Så længe det ikke er glat, kan vinterløb være helt fantastisk. Det værste er næsten, når det bliver så tidligt mørkt i december. Måske er det sjove ved at træne i kuling og modvind, at man føler sig som en rigtig ninja og har det noget så godt bagefter?

  Svar

Leave a Comment