03.03.13

Når en ultraløber pjækker…

Posted in Hverdagsliv, Løb at 2:53 pm by betteskov

Jeg har været noget så fokuseret siden Aarhus Indoor! Mit mål er at blive bedre til at løbe 24 timers løb, jeg har lang tid til at træne op i, og første opgave er at få min løbemængde op. Jeg regner med at skulle toppe på en 80-100 km om ugen, hvilket er meget, eftersom jeg indtil videre har ligget på 40-60. Derfor tager jeg det lidt i etaper, hvor den første hed 70+. Den mængde har jeg nu ligget på i et par uger, uden at noget er gået i stykker, og humøret er stadig højt 🙂 Den største udfordring er, at al træningen kræver en del tid og benhård planlægning, for oveni løb kommer svømning og styrketræning, som jeg gerne vil holde fast i: det må give mig en fordel på de lange distancer, hvis kernen er stabil og stærk. Desuden har jeg et ret vildt søvnbehov, foruden en imponerende appetit, så jeg ser ikke så meget andet end landeveje, køkken og dyner i min fritid…

Nå, men selv i et stramt træningsprogram er der plads til fridage, og sådan én havde jeg i går, på den allerførste forårslørdag. Jeg overvejede at løbe parkrun som jeg har forsømt meget, men valgte at nøjes med at være tidtager. Det gav også meget bedre mulighed for at få snakket med alle dem jeg kender, og jeg fik smidt mig ind foran et kamera iført non-løbetøj, hvilket sker alt for sjældent 😉

tidtager

Om eftermiddagen prøvede jeg noget helt nyt: der var cross-løb i “min” park, og jeg var så uforsigtig at melde mig til. Der kom en stribe rigtig seje unger , men min alderklasse (som hed 16+, hvilket jeg jo i den grad er!) var ikke så hårdt besat hos kvinderne, men jeg udkæmpede da en hård dyst med en kollega fra SDU. Nu er det der med mudder, trapper, bakker, skråninger mm. ikke lige det, jeg er allervildest med, så jeg løb meget forsigtigt hver gang terrænet blev hårdt. Til gengæld gav jeg den lidt gas på de få flade stræk, og kunne derfor løbe i mål som første voksne kvinde. Ikke snyd, bare taktik!

crossløb

Det må vist være lidt af en joke for de fleste, men jeg kan altså kalde mig Sydjysk Mester i crossløb 🙂 Det er selvfølgelig meget pænt i mit første forsøg i disciplinen, men jeg kender de første 10 kvinder her i regionen, der kunne have krøllet mig fuldstændig sammen, hvis de havde været med! Jeg var dog meget tilfreds med min tid, 6 km på 32 minutter er ganske pænt i en periode med tung træning, især når man tager i betragtning, at det altså ikke var løb på pæn jævn asfalt. Og så var jeg nok endnu mere tilfreds med, mine ankler ikke led skade. Selvfølgelig er der en risiko ved at kaste mig ud i cross-løb uden at have trænet og uden at have ordentlig udstyr, men jeg skal simpelthen have rum til at lege lidt. Det var sådan en hyggelig eftermiddag, hvor vi efter løbet fik kaffe, kage, medaljer og en god snak i klubhuset. Den slags kan jeg ikke undvære, ligegyldigt hvor seriøs jeg er omkring 24 timers løb.

sko

Mine lilla Kayanos er ikke helt sikre på, om de nogensinde bliver til løbesko igen, og én ting er helt sikker: næste gang løber jeg i rigtige cross-sko! De kan fås i vildt flotte farver, så der var da lige et punkt til min ønskeseddel.

Ja, min frilørdag endte med at blive ret travl, for jeg skulle også lige et smut forbi svømmehallen (brugte dog mere tid i dampbadet end bassinet) og så “Skytten” med en veninde om aftenen. Så søndagens program, der helt enkelt bestod af 30 km i støt og roligt tempo var jo nærmest afslappet i forhold til. Måske meget heldigt jeg nu har en hel arbejdsuge til at restituere inden næste weekends udskejelser 😀

Billederne er skudt af Egill Egilson og Michael Stockholm Jensen – tusind tak for dem!4 Comments »

 1.    Karina Palmquist said,

  marts 4, 2013 at 1:05 pm

  Hej Betteskov,

  Respekt for dit program!

  Finder parkrun sted i Mollerup Skov? Det er nemlig ganske tæt på hvor jeg bor…

  Mon der findes en hjemmeside for arrangementet?

  Venlig hilsen
  Karina Palmquist

  Svar

 2.    betteskov said,

  marts 4, 2013 at 1:17 pm

  Hej Karina og velkommen til. Jeg skal da lige have smidt et link ind til din blog, så jeg kan følge dit løberi i Århus!
  Dejligt med en 1900-løber, det er jo min gamle klub! Og jeg løber stadig i 1900-uniformer ved festlige lejligheder, da de nærmest er uopslidelige, men sig det ikke til min nye klubformand 😉
  Mollerup Skov aner jeg ikke hvor er; mit parkrun er i Vognsbølparken i Esbjerg, og i Århus er der et i Brabrand. Rigtig hyggeligt, forresten, og en god udfordrende rute. På
  http://www.parkrun.dk/
  kan du se de forskellige danske parkruns, og hvordan man kommer med. Det kan bestemt anbefales!
  Forresten ses vi på lørdag i Randers. Det plejer at være et super arrangement. Jeg har planer om at prøve at holde tiden ud, men kold vind kan sætte en stopper for den idé…

  Svar

 3.    karina Palmquist said,

  marts 4, 2013 at 3:19 pm

  Hej igen,

  Mange tak for info 🙂 Det skal tjekkes ud. Ja.. jeg havde jo godt set du løb i Århus 1900 løbetøj, så jeg troede du var medlem.

  Godt løb i Randers, .. desværre ser vejrudsigten ikke lovende ud.

  Kh Karina

  Svar

 4.    betteskov said,

  marts 5, 2013 at 7:16 am

  Jamen, en del af hjertet er også stadig tilknyttet 1900 🙂 Efter 2.5 år i Esbjerg ændrede jeg dog mit medlemsskab til Multiatleterne, men det var en lang process at frigøre mig fra min første løbeklub!

  Er også lidt bekymret for, det bliver en kold fornøjelse i Randers og ved af erfaring, der kan være pænt blæsende derude. Men det gode ved ultratræning er, at alt er god træning. Ubehagelige ting er virkelig godt som mental forberedelse på 24 timers løb 😉

  Svar

Leave a Comment