05.04.13

Hold paa abaya og solbriller

Posted in Saudi at 11:18 am by betteskov

Jeg har tilbragt under et doegn i Saudi Arabien og indtrykkene er allerede mange, saa jeg undskylder paa forhaand, hvis dette bliver et rodet indlaeg: soevn er heller ikke noget, jeg har gjort saa meget i 😉

Vi (jeg er afsted sammen med en lektor fra min afdeling og en studenterunderviser) havde en meget lang, men behagelig og begivenhedsloes rejse. Hoejdepunktet var nok smagsproever paa Turkish Delight i Istanbuls lufthavn… Jeg har heldigvis et godt snakketoej og en masse laesestof med (flere gode boeger jeg glaeder mig til at anmelde), og der er jo altid krydsord.

I Riyadhs lufthavn skulle vi udfylde nogle indrejsepapirer og fik et fint stempel i passet ved siden af vores visum, endda tilfoejet en haandskrevet note. Ellers var det ikke meget mere besvaerligt end at tage til f.eks. Dubai, udover at vi lige skulle klaede om til abayer og toerklaede foer vi forlod lufthavnen. Der var alle slags passagerer, mest maend og flest vestligt klaedte, men et par stykker med “viskestykke” paa hovedet og nogle enkelte meget tildaekkede kvinder. En chauffoer ventede paa os, med et skilt med mit navn paa (det er vist lettere at skrive end mine kollegers) og koerte os til vores lejlighed paa campus.

Vi bor paa “Married Junior Staff Housing”, i en lejlighed med 5 sovevaerelser og tilsvarende badevaerelse. Lige nu er den fyldt, eftersom der er to instruktorer hernede for at afslutte et modul i biostatistik. De var saa flinke at staa op kl. 2 om natten for at lukke os ind, de havde koebt ind til os og var flinke til at dele erfaringer. Jeg har faaet et dejligt stort vaerelse og har endda badekar. Der er netadgang i lejligheden, aircon og et fint nok koekken, saa boligforholdene virker glimrende.

Jeg har vaeret meget spaendt og sov ikke saa godt i nat, saa jeg kunne lige saa godt staa op og gaa med de to instruktorer paa campus, hvor de skulle holde en evalueringsforelaesning. Her er metro, men vi valgte at gaa, der er ca 3 km og det var dejligt at straekke benene, selvom temperaturen var hoej allerede om morgenen.

I boligomraadet er der maend, saa her skal vi have abaya og toerklaede paa, men allerede efter 5 minutters gang kom vi igennem en metrostation til det rene kvindeomraade, og saa faldt toerklaedet! Bygningerne er store, imposante og nye, men der er stadig temmelig tomt paa PNU – det er tydeligvis et universitet, som er lige ved at komme igang.

Jeg saa vores kontorer, som er glimrende og var med til evaluering, hvor 7 studerende (ud af 60) var dukket op. De var mest interesserede i at faa deres karakterer (selvfoelgelig!!! Det havde jeg da ogsaa vaeret) men ville ogsaa gerne hilse paa mig og et par stykker gik endda med paa biblioteket for at faa en bog.

I middagsheden var det droejt at gaa hjem, saa jeg proevede at koere et par stationer med den fine metro. Jeg har ogsaa haevet penge og pakket ud, saa det har vaeret en ganske effektiv dag! Nu er jeg ogsaa ved at vaere traet og traenger nok til en lille morfar, inden jeg (Inshallah) besoeger fitnesscentret. Jeg glaeder mig til at fortaelle mere herfra, baade om selve undervisningen, livet hernede og hvad det der Ishallah egentlig er for noget! I maa endelig skrive, hvis I har spoergsmaal. Jeg kan ikke uploade billeder, men det lader til, jeg baade kan blogge og gaa paa facebook. Hvis det virkelig er rigtigt, der findes loebe-abayaer, saa er jeg en tilfreds lille froeken!2 Comments »

 1.    karina said,

  maj 6, 2013 at 5:54 am

  Hvordan ser der ud? Hvordan er menneskene, og maden? Kan du lide at være der?

  Fortæl fortæl, – og forsat god rejse og eventyr

  Kh Karina

  Svar

 2.    betteskov said,

  maj 8, 2013 at 6:19 am

  Hej Karina

  Tusind tak 🙂

  Jeg skal nok fortaelle loes – det mest spaendende er nok folk hernede, for landskabet er mest oerken med nogle kaempe kasser bygget paa, og maden har vi enten selv lavet eller faaet paa en indisk restaurant. Dog kan jeg afsloere, at man vist hurtigt faar sin ration af fladbroed her 🙂

  Jeg glaeder mig mest til at skrive om mine studerende, som er skoenne, pjattede, smilende unge piger, men ogsaa flittige studerende, mange af dem. Saa forskellige personligheder der skjuler sig under de sorte gevandter!

  Svar

Leave a Comment