05.11.13

Et par hurtige glimt

Posted in Saudi at 11:56 am by betteskov

Jeg oplever saa meget at det lige nu er svaert at formulere et sammenhaengende stykke tekst, det maa komme senere. I skal dog ikke snydes for at par hurtige billeder fra et sted, hvor fotografering ikke er decideret forbudt, udover hvis man knipser personer eller offentlige bygninger, og hvor kameraet er gladest og tryggest i lommen…

IMG_0881

Vi arbejder paa et rent kvindeomraade (det aabner dog op for alle ved 4-tiden, men indtil da gaelder skiltet ovenfor. Det er et stort areal paa ca. 200 m gange 3 km, og her maa man tage sin abaya og toerklaedet af. Campus er stort og flot, der koerer ingen biler men man kan tage metroen eller gaa. Vi nyder virkelig turene om morgenen, foer varmen for alvor saetter ind.

IMG_0859

 

De fleste studerende gaar i kirurgisk toej, for saa er bukser tilladt. Som undervisere skal vi vaere konservativt klaedt, dvs lange sorte nederdele og bluser mindst til albuen. Det er koldt inde pga aircon, jeg har ofte en cardigan paa udover og af og til leggins.

De studerende laerer om “Health education” og praktiserer ved at lave smaa udstillinger. Disse maa vi gerne tage billeder af, bare der ikke er nogen piger med. Jeg er simpelthen bare enormt ked af, jeg ikke kan fremvise de smukke studerende, for det er virkelig sjovt at se hvor ganske almindelige og dermed mener jeg helt vildt forskellige og unikke kvinderne hernede er, naar de tager det sorte udstyr af.

IMG_0874

Fredag var vi paa Nationalmuseet i “familietiden”. Der er ogsaa tidspunkter for enlige hankoen og skoleelever (opdelt paa drenge og piger) men ikke for enlige kvinder. Naar man er i blandet selskab er abayaen (den sorte overkjole) paakraevet, men toerklaede er valgfrit for ikke-muslimer. Jeg foretraekker en bandana om hovedet, det er nemt og praktisk og respektfuldt, om end ikke specielt moderigtigt:

IMG_0895

Paa restauranter skal vi som kvinder ogsaa sidde i familiesektionen. Nogle steder er der aflukkede rum til hvert selskab, og tjeneren banker paa, og der kan man se ud som man vil – principielt kunne man sidde splitterravende, da ingen fjerner gardinet 🙂

 6 Comments »

 1.    Inge said,

  maj 12, 2013 at 3:43 pm

  Lige indtil man får øje på dine sneakers (som du jo ganske vist HAVDE fortalt var en del af din påklædning), så ligner du i sandhed en flot statuette, som du står der på Nationalmuseet.
  Mærkeligt at tænke på at ens stænger kan være så stor en fristelse, at de må tildækkes 😉

  Svar

 2.    betteskov said,

  maj 13, 2013 at 10:17 am

  Hej Inge og tusind tak for komplimenten 🙂 Ja, det er virkelig bizart med de der flagrende sorte gevandter, nu kan jeg da endelig gaa op af trapper uden at skvatte. Abayaen er faktisk flot, og mange kvinder ser stilige og statelige ud, men hvorfor SKAL man have den paa. Der er lissom nogle steder den er mere passende end andre. Den gaar feks ikke vanvittig godt til loebesko 😉

  Svar

 3.    Karina Palmquist said,

  maj 15, 2013 at 12:53 pm

  Dejligt at se lidt fotos trods alt.
  Og campus ser fint ud. Må man løbe der?
  Hvor varmt er det opad dagen? Er de studerende ellers frie nok – jeg forestiller mig de må virke hæmmede og undertrykte?
  Håber du nyder dit eventyr, og forsat god rejse

  kh Karina

  Svar

 4.    betteskov said,

  maj 15, 2013 at 3:58 pm

  Oh Karina, din kommentar faar mig til at hoste en halv liter vand op. Undertrykte? Nej, de er den vildeste flok lopper jeg nogensinde har jeg, og det at holde disciplinen er en vigtig del af mit arbejde. Pigerne er meget frimodige til at raabe “teacher, teacher, can you help me” og vil gladeligt forsoege at faa svarene lokket ud af mig, naar vi holder proeve 🙂 De er forsigtige naar de henvender sig paa kontoret, men det er bestemt ikke smaa mus. De er helt almindelige naar vi er inde paa kvindeomraadet, men jeg ville ikke kunne genkende dem ude i byen paa blandede omraader, hvor de skal vaere helt pakket ind, mens jeg gerne maa droppe toerklaedet og noejes med abaya. Jeg glaeder mig til at fortaelle om mine piger, men det er svaert at vide hvor jeg skal begynde og ende. De er i hvert fald herlige og sjove, nok lidt mindre modne end danske piger paa samme alder, men det er vel ikke saa saert.
  Der er vist en dansk pige som har loebet lidt paa campus, men man skal have en specialsyet abaya og det er ikke noget, man ser hver dag (eller overhovedet). Jeg har slet ikke forsoegt, da der baade er loebebaand og et track inde i fitnesscentret. Kedeligt, men derinde er temperaturen under 40 grader… Lige nu er Riyadh den varmeste location paa DMI, og det er haardt bare at gaa lidt.

  Svar

 5.    Okje said,

  maj 16, 2013 at 5:51 pm

  Hvor er det spændende Jane! Glæder mig til der kommer flere små glimt fra Saudi 🙂

  Svar

 6.    betteskov said,

  maj 18, 2013 at 12:01 pm

  Tak Okje, det er i den ud over det saedvanlige!!!

  Jeg proever at opdatere, men her sker hele tiden mere, end jeg kan skrive ned. Du (og alle andre interesserede) er velkomne til at finde mig paa facebook, hvor jeg nogle gange faar givet lidt mere stroetanker videre 🙂

  Svar

Leave a Comment