05.23.13

Shopping på den besværlige måde

Posted in Saudi at 11:35 am by betteskov

Jeg har vist allerede omtalt det begrænsede udvalg af underholdningsmuligheder i Riyadh. En af de ting, man kan foretage sig under at bukke under for den stegende hede er at besøge Shopping Malls, som byen har en 5-6 stykker af. De bedste er ikke meget mere spændende end Rosengårdcentret i Odense eller Fisketorvet i hovedstaden, men når man har sparket længe nok i sandet kan man blive helt høj ved tanken om et “mall-trip”.

Kvinder må som bekendt ikke køre bil, og offentlig transport er ikke-eksisterende, muligheden for at spadsere er ikke realistisk, så når vi skal afsted er det påkrævet at lave en aftale om kørsel og afhentning med vores chauffør, der heldigvis både er nogenlunde trafiksikker, pålidelig, punktlig og ofte ledig, så for det meste kan vi godt komme lidt ud.

På listen over ting, der er forbudt i Saudi er prøverum i tøjbutikker. Udvalget er fint nok, men man bliver nødt til at købe tøjet, tage det med hjem eller ind på toilettet for at se hvordan det sidder. Heldigvis er de fleste butikker flinke til at give pengene tilbage indenfor 3 dage, men det er rimelig irriterende f.eks. at skulle finde et par jeans (som man alligevel ikke har lov til at gå med) her, for normalt skal jeg da lige teste 4-5 par før jeg har noget som sidder perfekt. Alligevel er det lykkedes at anskaffe en kjole og en bluse, men derefter gad jeg virkelig ikke rende frem og tilbage mellem toilet og Desigual-butik mere 😉

Der er masser af taskebutikker her, da tasker er en af de måder, kvinder kan skille sig lidt ud, og veninder kan kende hinanden på taskerne… Mange er lidt for asiastisk bling-agtige for min smag, men fandt da et par stykker 😀

De fleste malls har ikke deciderede restauranter, men der er gode “food courts” med et stort udvalg af fast food: burgere, indisk, fish and chips, kinesisk, pizza, salater – stort set alt! Spiseområderne er delt op i “bachelors” og “family”, hvor vi selvfølgelig sidder i sidstnævnte. Lidt afhængigt af stedet kan der også være separate skranker ved madboderne.

Det er yderst essentielt at få handlet og udleveret maden inden bede-tid. Klokken halv syv og halv otte lukker ALT ned, i mindst en halv time. Der er intet at lave, ud over at spise eller bede, hvad de færreste Saudere ser ud til at gøre. De fleste hyggesnakker bare, indtil gitrene for butiksruderne går op igen, og man kan handle videre.

Tror I så, der er biografer i centrene? Niks, det er selvfølgelig forbudt at se film offentligt. Og hvis det var tilladt, var det sikkert kun for mænd 🙂

Men, det hele skal jo ikke kun være brok! Jeg nyder virkelig at man altid skal have abaya og sort nedernel på – der er ingen grund til at spekulere over sit dress, og det kan sagtens lade sig  gøre at tage ud i nattøj eller en løbe t-shirt. Lidt behageligt er det da at kunne bumse rundt!3 Comments »

 1.    Sidsel Petersen said,

  maj 23, 2013 at 2:23 pm

  Det lyder altså lidt hårdt det der! Det er vist godt, det ikke er et halvt år du skal være af sted 🙂 Vi ses snart 🙂

  Svar

 2.    betteskov said,

  maj 24, 2013 at 4:43 am

  Ja, du skal i hvert fald ikke komme og pive over, Kalundborg er kedelig (ikke at du er slem til at pive….)! Jeg glaeder mig ogsaa til at kunne smide mormornederdele og abaya og slippe for at tjekke om jeg har lov til at staa i den koe, jeg stiller mig op i 🙂 Plus selvfoelgelig lidt til at loebe igen 😉

  Svar

 3.    Sidsel Petersen said,

  maj 25, 2013 at 1:19 pm

  ha ha, nej Kalundborg er vist kedelig på et niveau, der slet ikke kan sammenlignes med det du oplever 😉

  Svar

Leave a Comment