05.29.13

“Hvordan var der så i Saudi Arabien?”

Posted in Saudi at 8:54 am by betteskov

Jeg er vendt tilbage til Danmark, nyder i fulde drag grønne træer og bløde skovstier, og har også begivet mig tilbage på kontoret – min kontormakker sendte et billede af min praktikant siddende ved min plads, så det var bestemt på tide at markere mit territorium igen 😉 Jeg får da produceret lidt, men der går godt nok meget tid med at svare på spørgsmål! Jeg er rigtig glad for mine kollegers nysgerrighed, for jeg har meget jeg gerne vil fortælle om, og alt i alt var mit ophold selvfølgelig ikke så slemt som “fængselskalenderen” kunne indikere:

kalender

Men jeg har rigtig svært ved at give et samlet svar, for jeg har oplevet så meget, og har virkelig gravet mig ned i ørkensandet i et land, der både er rig oliestat og u-land. Nogle ting har været vidunderlige, især alle de dejlige kvinder jeg har lært at kende. Desværre kan jeg ikke vise billeder af dem, da det er forbudt at fotografere personer, men I må tro mig når jeg siger, de er smukke som prinsesser, søde og smilende og dejlige 🙂 Andet har været mere træls, dette kan altsammen kategoriseres som “forbudt”, “ikke tilladt” og “ikke muligt”. Den samlede evaluering må vente, men her kommer et par snapshots:

pnu

Den store, imposante officielle portal til vores arbejdsplads, Princess Noura bint Abdulrahman University (PNU). Foran var der også springvand og grønne palmer, men sandet dominerer landskabet…

pnu2

Inde på PNU var der både en halv-vissen park (men imponerende det overhovedet kan lade sig gøre med noget grønt), mulighed for lidt skygge og gode afmærkninger.

tavle

Fra undervisningslokalet kan jeg kun illustrere tavlen, som jeg flittigt skrev på, da det erfaringsmæssigt var en god måde at komme med en kollektiv besked – udover twitter! Mine studerende fotograferede livligt mine guldkorn med deres smartphones og Ipads.

meez

mad

De store shopping malls kan jeg ikke vise billeder fra, men de er nu heller ikke særligt spændende at kigge på… Til gengæld fik jeg et par skud fra det arabiske spisested, hvor jeg selv bestilte min afskedsmiddag på det lokale sprog! Der skal nok komme et indlæg om mine forsøg på at få tungen på gled med de sære lyde…

download

Hvor gammel tror I denne chauffør er? Han kunne knap nok se over taxa´ens ret, og jeg tvivler på, erhvervskørekortet var i hus. Men han kørte skam ikke værre end alle de andre tågehorn i den horribelt rædselsfulde trafik…

253373_10151397920900906_354813232_n

Nå, jeg må tænke lidt videre og blive ved med at snakke løs – så kommer jeg nok frem til, hvad jeg egentlig mener om min tur til Saudi! Imens kan jeg passende bladre lidt i den smukke fotobog, jeg fik af de studerende 🙂4 Comments »

 1.    karina Palmquist said,

  maj 31, 2013 at 3:07 pm

  Glæder mig til at læse mere.

  Det ser meget fremmedartet og brunt ud.

  Var det ikke skønt at komme hjem til grønne DK?

  Og jeg gælder mig også til at høre om dit 12 timers løb

  Pøj pøj med det 🙂

  Svar

 2.    betteskov said,

  juni 2, 2013 at 9:39 am

  Aldrig har jeg sat så meget pris på det omskiftelige danske vejr og de grønne skove! Det er bare herligt at være hjemme 🙂
  Saudi var netop meget brunrødt, sandfarvet og ensartet at se på. Og varmt som bare…, undtagen indendørs, hvor airconditionanlægget ofte stod på “køleskab” Det sidste var værst for mig.
  Glæder mig til at berette om 12run! Jeg præsterede ikke stort, hvilket jeg heller ikke kunne forvente, når man ser på optakten. Efter 80 km var der ikke så meget tilbage i benene, så jeg valgte at stoppe efter en lang træningstur – har virkelig mod på at satse på 100 km i Viborg (12 timer) til august og en PR i Grenå (24 timer) til september 🙂

  Svar

 3.    karina Palmquist said,

  juni 3, 2013 at 1:48 pm

  åh 80 km er da også superflot, og især med de vilkår du har haft på det sidste. Tillykke med det.

  Jeg synes det er nogle spændende planer du har.

  Selv overvejer jeg om jeg har mod til et 6 timers løb – så stor respekt for jer der begiver jer ud på så mange timer.

  I øvrigt fedt at det var en kvinde der vandt det hele her i weekenden!!

  Svar

 4.    betteskov said,

  juni 4, 2013 at 8:53 am

  Ja, jeg tror også jeg er ved at være klar på, at jeg egentlig er meget tilfreds med 80 km. Har bare mange, mange flere i benene, men det må jeg jo så vise i Viborg eller Grenå. Pia er bare for vild! Hende vil jeg også skrive lidt om i næste indlæg 🙂

  Det lyder som en idé med et 6-timers løb. Kan anbefale Albertslund, men der er jo også Grenå i september (hvor jeg løber DM på 24 timer) og gerne vil se dig. Du er så hurtigt, at du nok kan levere et meget flot resultat på 6 timer, så det skal da prøves!

  Svar

Leave a Comment