04.29.14

Nye historier fra det varme land

Posted in Rejser, Saudi at 5:55 pm by betteskov

Saudi Arabien ligner i høj grad det land, jeg lærte at kende sidste år (og vel kom til at holde af, på trods af vores forskelligheder): der er stadig masser af sand, varmen er trykkende, der er for meget air condition inde i de prangende bygninger, trafikken er grufuld, kaffen smager skønt af kardemomme og saffron, jeg kan stadig ikke gå på trapper i min abaya eller udtale halvdelen af de arabiske lyde, og jeg synes stadig, det er rigtig spændende og givende at opleve et lukket land og møde så mange vidt forskellige kvinder, som det ellers ikke er til at komme ind på livet af!

ingenmaend

Men meget er anderledes på denne tur. Der er små detaljer, som at moden har ændret sig: de sorte skørter er nu ofte figursyede og viser mindst 5 cm mere ankel end sidst.  Der er større ting, som at vores arbejds- og indkvarterings-forhold hernede i den grad er sluppet af med de værste børnesygdomme.  Sidste år asede og masede vi med sprængte vandrør, gaskomfurer i udu, manglende powerpointprojektorer, ingen air condition i eksamenslokalet og tusind lignende problemer. Det har der ikke været noget af i denne omgang, og de studerende er kvikke og kan godt finde ud af at tie stille mens jeg taler. Summa summarum, mange kilder til stress er elimineret, og der er langt mere fritid!

Nu er mulighederne for at udfolde sig på campus lidt undervældende: man kan køre med metroen rundt og rundt, træne i det fremragende fitnesscenter (ja, jeg kommer da forbi af og til…) eller købe ind i det nye lille supermarked (et stort hit og meget savnet sidst). Heldigvis er vi flere hold danskere hernede og vi har fået en lokalkendt koordinator med masser af ideer til aktiviteter. Det sociale liv er alt i alt noget mere sprudlende. Jeg har kun været her et par dage, men er allerede blevet inviteret til middag i Kingdom Tower (måtte dog sige nej grundet undervisningsforberedelse) og spist på en “autentisk” arabisk restaurant. Stedet skulle ligne en gammel lerhytte, men naturligvis var der klimaanlæg, og det udstillede gamle skrammel var af plastik 🙂

mad

Maden udgjorde en sjov oplevelse, vi fik et fad med alskens retter, desværre uden navneskilte på. Pyt, jeg har alligevel ikke trang til at bestille risbudding med brankede løg eller udkogt pasta med mysteriekød en anden gang, men ville gerne have vidst hvad der var kamel… Den allerbedste ret var nok arabisk kaffe med karameliserede dadler, og risene smager bare godt!

Det kan også være fordi jeg kender meget hernede og slap godt fra det meste sidst, jeg er lidt mere afslappet denne gang. Nervøsiteten for at opføre mig forkert er vist gået fløjten: jeg har allerede siddet på forsædet af en bil, fået et telefonnummer af en mand (nej, jeg ringer IKKE) og kommet til at mobbe y-kromosomet lidt i min undervisning. Det er muligt jeg alligevel bare skal bruge aftenerne på min medbragte underholdning, af sikkerhedshensyn?

wassmo

Jeg kom forøvrigt igennem det meste af Wassmos nye bog under min 18-timers rejse herned, og den er absolut anbefalelsesværdig!2 Comments »

 1.    Rita said,

  april 29, 2014 at 7:41 pm

  Sjovt at læse om forholdene i det fremmede. Fortsat godt ophold.

  Svar

 2.    betteskov said,

  april 30, 2014 at 10:19 am

  TAK! Uha, der er mange sjove smaa og store historier at fortaelle! Selvom alt her virker stille og roligt, oplever vi jo en masse. Laerte i dag lidt arabisk slang og fik en god snak med et par af pigerne – det er altsaa bare det bedste ved at vaere her 🙂

  Svar

Leave a Comment