05.10.14

Saudi og sauderne

Posted in Ikke kategoriseret at 5:10 pm by betteskov

Noget af det, jeg allerhelst vil opleve her i Saudi er at møde sauderne på deres egen banehalvdel. Det er lidt af en udfordring i et land, hvor de fleste aktiviteter foregår I familiens lukkede kredse. Alligevel er det gået ret fremragende i år, hvor jeg helt sikkert er kommet et skridt nærmere ind på livet af de lokale.

Vi møder naturligvis de studerende på universitetet, men der er det alligevel mig, der som underviser definerer reglerne – og mit klasseværelse er (heller ikke) et demokrati! Det kan dog lade sig gøre at tage en lille snak med et par studerende efter timerne, og i år har jeg nogle meget åbne og “amerikanske” piger, bl.a. en, som har boet i San Fransisco. Inspireret af en udstilling fra sygeplejestuderende om hijab (tørklæde som dækker hår) har vi talt om tildækning, men også om Game of Thrones, gamle musicalhits og læbestift som bliver siddende i dagevis 🙂

Der skete det helt utrolige, at en pige tilbød at hendes far ville vise os lidt rundt! Jeg troede ikke helt på det, men vi fik faktisk en aftale i stand over sms, og torsdag aften begav jeg og de to undervisningsassistenter os ud på den vildeste Saudi-oplevelse nogensinde. Det blev til fire timer i en fancy BMW med vores studerende og hendes far, begge flydende på engelsk og fulde af historier. Vi så oasen Wadi Hanifa, kronprinsens palads (udefra!!!), den gamle souq og fortet, et bageri, tusind bygninger og steder, og fik lige så mange historier som der er i Tusind og en nat. Jeg har slet ikke ord til at beskrive hvor storladent det var.

Picture4

Wadi Hanifa og gamle døre fra souqen.

Picture5

Fredagens underholdning var lidt roligere, vi spiste take-out i park fyldt med familier på picnic. Der var vandshow og de børnerige og børneglade familier så ud til virkelig at nyde en aften ude. Det gjorde vi også, synet af de mange glade mennesker viste et billed af dette land, der sjældent når til Vesten. Jeg kan heller ikke vise noget frem, fotografering forbudt…

Picture3

Picture2

Til gengæld kan I se min nye abaya. Det er den flotteste jeg endnu har set, og en dejlig souvenir fra et land, hvis befolkning jeg er kommet til at holde meget af. Gæstfrihed, smil og humor er gennemgående karaktertræk, og så kan jeg kun elske folk, der fylder mig med krydret kaffe og dadler ved enhver anledning 🙂1 Comment »

  1.    Rita said,

    maj 10, 2014 at 5:38 pm

    Fantastisk at I har oplevet så meget og sikken flot abaya.

    Svar

Leave a Comment