05.12.15

Formtop, forberedelser og tid til lidt forandring

Posted in Hverdagsliv, Løb, Triatlon at 5:27 pm by betteskov

Endelig, endelig, endelig er mit løbe-held vendt: jeg ser de forventede resultater af træningen (og lidt til) samtidig med at glæden ved at løbe er uændret! Det gik hurtigt med at restituere fra Hamburg Marathon, selvom jeg lige fik snuppet en visdomstand i dagene efter løbet. I lørdags var jeg tilbage ved Esbjerg Parkrun, men i en lidt mere fokuseret udgave, end jeg plejer at fremvise

parkrun1

Selvom regnen slaskede ned og mit ene snørebånd besluttede sig for at drille, var jeg opsat på at angribe min personlige rekord på ruten, der har stået siden oktober 2011! Det lykkedes da også at kappe 10 sekunder, og jeg er tilfreds med at kunne løbe den let kuperede rute på grus på 23.48, selvom der vist er lidt flere sekunder at hente. Jeg følte mig ikke specielt mærket og havde da overskud til at bytte dyrekort bagefter 🙂 Esbjerg Parkrun er nu engang min udgave af “Cheers”, det hyggelige stamsted hvor everybody knows my name.

parkrun2

Jeg kan altså ikke klage over formen, hvilket er både heldigt og skræmmende, nu der er under 3 uger til DM i 24 timers løb. Hvad angår kombineret udholdenhed, kondition og styrke, har jeg nok aldrig været bedre, MEN (og det er et kæmpe men med versaler!), 24 timers løb er en ond og nådesløs disciplin, hvor en lillebitte detalje sagtens kan vælte læsset. Derfor kan jeg ikke forvente andet, end at jeg har en chance for at yde mit bedste. Det er ofte maven, der slår mig ud, og den er ikke  udtalt begejstret for den ret høje dosis jerntilskud, jeg stadig indtager. De er bare strengt nødvendige for at jeg kan løbe, endsige holde mig oprejst!

DM afholdes i Sæby, så min hjælper/støttepædagog/selskabsdame/mor og jeg har en lang køretur fra Esbjerg, men vi har fundet et godt sted at overnatte (hvor hun endda kan tilberede de bizarre ting, jeg måtte få lyst til under løbet) og har aftalt at tage turen som en oplevelse, uanset resultat.

Resten af årets løbeplaner afhænger en del af, hvordan det går i Sæby. Hvis jeg bliver ramt af maveproblemer eller andet flak, vil jeg måske forsøge mig igen på 24 timer i Viborg, selvom ruten er for lang til nattetimerne, efter min smag. Ellers kunne jeg godt tænke mig et seriøst forsøg på at løbe 60 km på 6 timer, eller måske “bare” et par maratons i godt selskab?

Desuden har jeg kastet mig ud i en helt anderledes udfordring og tilmeldt mig Christiansborg Rundt, hvilket er 2 km svømning i åbent vand til august. Jeg kan godt svømme, men er i den grad rusten (og har små, slappe pinde-arme) og aldeles uerfaren i at svømme rundt udenfor svømmehallens trygge rammer, midt i en skubbende og prustende flok. Jeg tror bestemt, jeg kan klare distancen, men der skal noget træning til! Måske virker det som en dårlig ide at kaste mig over en anden sportsgren lige nu, hvor løb går så godt, men jeg har ikke lyst til at lægge alle mine æg i en kurv, og ved hvor lang pause et 24 timers løb vil kræve. Så hvorfor ikke udnytte tiden til at træne mine crawl-arme?

Jeg er simpelthen så glad, taknemmelig og lidt overrasket over at kunne træne på det her niveau igen. Prøver at værdsætte alle turene, og ikke tage noget for givet. Der må være en morale her, men om den er “bliv ved med at tro på, lykken vender, selv når det ser umuligt ud” eller “det er da også kun et kæmpe fjols, der forsøger at løbe ultraløb med 3-4 portioner blod for lidt i kroppen” ved jeg ikke rigtig…

Fotos er taget af Esbjerg Parkruns helt egen frivilligkoordinator, Beinta Nygaard. Tak for dem, og den store indsats!2 Comments »

 1.    Ole Olesen said,

  maj 12, 2015 at 8:57 pm

  Hej Jane
  Fantastisk læsning, glæder mig til at følge dig og dine planer for året

  Svar

 2.    betteskov said,

  maj 13, 2015 at 6:11 am

  Hej Ole og tak 😀
  Jeg skal nok berette om, hvordan det hele kommer til at spille sig ud. Oftest går det jo ikke helt efter planerne (som du jo ved alt om!!!), men det er måske derfor, det er sjovt…
  God vind til dig, vi ses derude 🙂

  Svar

Leave a Comment