11.04.16

Filmsæson! Igen-igen-igen

Posted in Film at 12:17 pm by betteskov

Sidst jeg var i biografen var der ingen forfilm og ingen reklamer, men hvidvin, guf og goodiebags. Meget lækkert at være til forpremiere-event i Esbjerg 🙂 Gangen før blev jeg helt forpustet ved tanken om alle de film, der kommer indenfor de næste par uger og er svære at ryste af “must-see” listen. Der er en ny film i Harry Potter universet (og ja, jeg har da allerede billetter til Magical Beasts and where to find them), der er en ny Starwars (og ja, jeg har da allerede en date) og en ny Guardians of the Galaxy. Måske kan den undværes?

Hvorfor er så mange film så fantasiløse? Paradoksalt nok foregår de fleste blockbusters i alternative universer eller har stærke anstrøg af magi, men de ligner alle sammen noget, jeg kender i forvejen. Hvorfor er det næsten altid en filmatisering af en bog, eller endnu en film i en uendelig række? Jeg trænger altså til noget nyt!!!

Men lad nu den omgang brok ligge (denne tirade er vist heller ikke helt original…) – jeg var fint underholdt af de film, jeg så. Især “Kvinden i toget” kan jeg både anbefale til dem der har læst bogen, og dem, der har den til gode. Det er en flot film med stærke kvindelige karakterer, og historien giver noget at tænke over.

kvinden-i-toget-dansk-plakat

Den anden film jeg så var “Dr. Strange”. Jeg kan bedre lide filmatiseringer af Marvel end DC tegneserier, selvom jeg foretrækker at læse de sidstnævnte. Men denne var nok en af de mere undværlige Marvel-film. Visuelt var den enormt flot, med svimlende effekter og storbyer vendt på vrangen. Det er bare ved at være lidt trættende at se Benedict Cumberbatch spille arrogant nørd. Han gør det godt, men man skal vist være hardcore “Cumberbitch” for ikke at have set tilstrækkeligt  allerede. Desuden er forklaringen på magien en underlig rodekasse af østlig mystik og tryllerylleri, og Mads Mikkelsens skurkerolle har både virkelig grim øjenmake-up og absolut ingen fornuftig motivation for at ville overtage verdensherredømmet. Filmen er dog værd at se for en genial teaser efter rulleteksterne…

Doctor_Strange_poster

Nu kunne man indvende, at jeg jo bare kunne lade være med at se film, som jeg godt ved er forudsigelige. Der er bare det, at jeg vældig godt kan lide dem, og de har bestemt fortjent deres plads i biografernes udbud. Jeg kunne bare godt tænke mig, balancen mellem originale film (som den japanske om bønnepasta) og mere underholdende film som de her beskrevne, var lidt anderledes. Personligt ville jeg gerne se en lidt smallere eller “anderledes” film, måske endda fra andre lande end Danmark eller USA, hver anden gang jeg er i biografen. Det synes jeg bare ikke helt, udbuddet giver mig mulighed for. Selvfølgelig er der filmstriben.dk. hvor jeg kan se masser af små, internationale filmperler. Der er bare det, at jeg elsker de røde sæder, mørket og måske endda duften af popcorn 😉

Hvad siger I andre? Savner I også lidt mere spræl i biografprogrammet, eller kan I nøjes med netflix?2 Comments »

 1.    Birgitte B said,

  november 6, 2016 at 5:19 pm

  Jeg har lige været i biografen og se Inferno. Den var knap så god, jeg har ikke læst bogen-
  Jeg vil vildt gerne se Kvinden i toget, jeg har læst bogen og var vild med den. Star Wars og HP skal jeg nok også se 😉 om ikke så med ungerne.
  De smalle film ser jeg på Netflix. Når der er Cph Docx så er der som regel gode film, men det er sjælden jeg når derind.
  Kh. Birgitte

  Svar

 2.    betteskov said,

  november 7, 2016 at 7:23 am

  Inferno var også en af de film, jeg ret automatisk satte på “not” listen. Lyder ikke til, jeg skal fortryde den beslutning. Tror du vil kunne lide Kvinden i toget, det gjorde ikke mig noget, man ved hvad der sker…
  Ville ønske jeg havde nogle unger, så det var nemmere at forklare omverdenen hvorfor jeg partout må se HP, Star wars og alt det, der ligner 😉
  Da jeg boede i Aarhus var jeg tit i Øst for Paradis, og i København elsker jeg at gå i Grand, der ofte har de smalle film. I Esbjerg må vi nøjes med en filmklub, der holder til i den lokale biograf, men den er nu også ganske god med 5-6 film pr sæson. Er ikke så god til at få set film på netflix, jeg taber nemt koncentrationen hvis de er for eftertænksomme…

  Svar

Leave a Comment