11.09.16

Åh disse minder…

Posted in Hverdagsliv, oplevelser, Rejser at 1:47 pm by betteskov

“Jeg havde en laboratorieplads i Birmingham”…

For 8 år siden fulgte jeg det amerikanske valg tæt, da jeg tilbragte et år i Alabama som led i min forskeruddannelse. Det var et forrygende år, hvor jeg lærte meget mere end at sætte elektroder i nerveceller fra rotter, og jeg skrev dengang om mine oplevelser på den gamle blog, på Urbanportalen. Det år fylder forholdsvis meget i min bevidsthed, og jeg er så glad og taknemmelig for at en gavmild donation fra Helge Sanders Eliteforsk-projekt og min vejleders kontakter gjorde det muligt at komme af sted. Når USA fylder meget i medierne, som nu hvor der har været præsidentvalg (ingen yderligere kommentarer), tænker jeg meget på min tid i B-ham.

Jeg tænker på min første Halloween, hvor jeg klædte mig ud som et amerikansk ikon (Wonder Woman, IKKE Superwoman) og deltog i festligheder arrangeret af den lokale løbeklub.

halloween 017

Jeg tænker også på al den sjov jeg havde med mine venner på universitetet. Jeg deltog på et nørdhold i Flag Football (amerikansk fodbold hvor de mest voldelige taklinger er pillet fra) og Dodgeball (høvdingebold), og selvom vi aldrig vandt, havde vi de bedste tredje halvlege. Her var Beer Pong favoritspillet og der blev drukket et par af de alt for vandige amerikanske øl.

flag football 014

Beer Pong 007

Jeg tænker på udflugter med mine venner, vi så baseballkampe, gik i biografen, shoppede i de store malls, vi tog lige et smut til Nashville for at se en NFL kamp, jeg løb halvmaraton i New Orleans, og besøgte en god ven i Atlanta flere gange.

De fleste af mine minder er lyse og lette, men jeg husker sandelig også et land, der var voldsomt ramt af finanskrisen. En by, hvor centrum var for farligt at bevæge sig rundt i og alle butikker fandtes i periferien langs motorvejen, et sted uden offentlig transport, med mange hjemløse, mange fattige og meget lidt kontakt mellem sorte og hvide.

Jeg efterlod en smule af mit hjerte i The Deep South, men var fuldstændig afklaret med, jeg hellere vil leve i Velfærdsdanmark. Her nyder jeg sikkerhed, tryghed, og efter min mening en større frihed end jeg havde i USA. Hvad tænker I andre om Sydstaterne (fordomme er velkomne, dem havde jeg sandelig også selv inden afrejsen)? Er der noget, I gerne vil høre om fra den tid – i så fald fortæller jeg gerne en (røver)historie eller to 🙂

 

 

 2 Comments »

 1.    Birgitte B said,

  november 10, 2016 at 11:26 am

  Jeg har en veninde, hvis mand arbejdede næsten 2 år i Raleigh, NC. Hun og deres datter boede derovre i 8 måneder. Lige midt i et meget velhavende kvarter. Som i at deres lille lejlighed på 100 m2 selvfølgelig havde walk-in closet. Deres venner havde et hus de lejede med biograf på 3. etage. Hun var overvældet over den rigdom, der var. Og samtidig skulle man ikke køre langt, før man nåede det helt modsatte. Fattigdom og arbejdsløshed. Det er et land, med så stor forskel på top og bund, så man næsten ikke fatter det. Kh. Birgitte

  Svar

 2.    betteskov said,

  november 10, 2016 at 12:41 pm

  Ja, det er et besynderligt land. Fascinerende, men forhåbentlig ikke den retning, DK udvikler sig i. De fleste af mine venner var studerende og tilhørte den middelklasse, der siden er blevet meget mindre og meget mere trængt. Heldigvis har alle dem, jeg stadig har kontakt med, fået jobs og jeg håber de får betalt af på de massive studielån…
  Det undrer mig faktisk ikke, at mange amerikanere kan finde på at stemme på Trump. Hvis man tilhører den “anden halvdel”, så er der nok ikke så meget at miste men meget at vinde ved en omfordeling

  Svar

Leave a Comment