12.09.16

Copenhagen Dreaming

Posted in Årets gang, Hverdagsliv, Videnskab at 1:20 pm by betteskov

Selvom det føltes som ordentlig eksplosion for mig (og sikkert også for mine nærmeste kolleger) at jeg sagde op for et par uger siden, så går det meste som det plejer. Jeg går på arbejde, drikker kaffe, spiser i kantinen, holder møder, skriver mails, vejleder, arbejder på manuskripter og alt det, jeg plejer at gøre. Samtidig er der en bunke opgave, der skal afvikles og overgives.

untitled

I denne proces er det enormt tydeligt, hvor mange små ting, der vil forandre sig. Ja, også rimelig store ting, som at min arbejdsplads bliver på Østerbro i stedet for i Esbjerg! Det er lidt skræmmende, for selvom jeg beholder mit dejlige hjem her på Vestkysten, bliver hverdagen fundamentalt anderledes. Jeg har fundet et pendlerværelse tæt på mit arbejde, og glæder mig til udsigten fra 5. sal og løbeture i Fælledparken, langs søerne osv. Men jeg skal altså også vænne mig til mange timer i toget, at fritiden på hverdagene vil blive tilbragt i en lejlighed, som tilhører en anden, nye arbejdsopgaver, nye kolleger, nye rutiner.

Spændende og lidt skræmmende. Jeg tøjler dog nervøsiteten ved at udarbejde en lang liste over alle de ting, jeg glæder mig til at opleve i hovedstaden. M! har allerede givet et par input, og flere modtages med glæde. Her er mine bud i nogenlunde uprioriteret rækkefølge:

 1. Operaen. Jeg har ofte hørt opera, men aldrig i det nye operahus. Det skal opleves!
 2. At spise på Kiin Kiin. Det har jeg godt nok gjort en gang før, men det skriger i den grad på en gentagelse
 3. Se film i Grand. Igen og igen. Jeg kan godt lide den biograf
 4. Parkrun i Fælledparken. Et af de få danske parkruns jeg aldrig har løbet, måske fordi der kommer så mange hurtige folk 😉
 5. Købe chokolade hos Peter Beier. Igen. Måske endda bevæge mig lidt ud af min komfortzone (alt med rom og mørk chokolade, samt de chokoladebetrukne ingefær)
 6. På vej mod mit pendlerværelse så jeg The Laundromat Café. Den så enormt hyggelig ud, så der skal jeg helt sikkert have en kop kaffe.
 7. Endnu en tur i Davids samling. Det flotte museum med bl.a. muslimsk kunst er imponerende, det er gratis og jeg har kun fået set en lille flig

mødelokaler-i-københavn

Listen vil løbende blive opdateret (bl.a. med M!s forslag), og jeg vil prøve at blogge om oplevelserne. Så byd endelig ind med gode idéer! Hvor får man den bedste kaffe eller te? Hvor spiser man god asiatisk mad? Hvor sidder man hyggeligst med en bog og en dampende kop og ser mennesker passere forbi? Er der steder hvor man kan overvære poetry slam (har jeg ikke oplevet siden jeg flyttede fra Aarhus)? Er der et pecha kucha society? Jeg får også brug for information om gode steder at spise sorbetis, men det kan vente til det bliver varmere… Hvor oplever jeg noget, jeg ikke lige selv havde fundet ud af, jeg gerne ville opleve?3 Comments »

 1.    www.skøreliv.dk said,

  december 9, 2016 at 2:04 pm

  Keep dreaming, det bliver skønt! God asiatisk mad: Chai Wong på H.C.Ørstedsvej. Laundromat-cafeerne er skønne, det er også der man ser på mennesker og læser bøger. Snyd ikke dig selv for en tur i Cisterne i Søndermarken ved Frederiksberg Slot… Jeg glæder mig til at høre om din tilværelse herovre!

  Svar

 2.    Birgitte B said,

  december 11, 2016 at 1:49 pm

  Poetry Slam finder du nede i én af Stræderne i indre by. Jeg kan lige sende indbydelser videre til dig, når du er rykket over (sendes på FB).
  LëLê har virkelig god vietnamesisk mad og fungerer lidt som folkekøkken med langbord mv.
  Kh. Birgitte

  Svar

 3.    betteskov said,

  december 12, 2016 at 7:43 am

  Tak for jeres tips 🙂 Glæder mig til at skrive den næste liste, selvom den bliver laaaaaaang!

  Svar

Leave a Comment