12.14.16

Decemberbøger

Posted in Bøger at 12:55 pm by betteskov

Jeg har simpelthen verdens klogeste læsere 🙂 De kender min smag (det gør Storytel også, efterhånden), så blandt de seneste 3 bøger jeg har læst er de 2 på baggrund af læseranbefalinger. Tak til jer 🙂

Der bliver faktisk vendt en del sider her i den mørke tid. I går aftes læste jeg Selfies færdig. Det er helt klassisk Jussi Adler Olsensk, med sjove replikker og en kringlet kriminalhistorie. Næsten for kringlet, efterhånden, for der er mange tråde at holde styr på i Carl Mørcks univers. Men fermt skrevet er det, og forrygende læsning.

Den hengivne Hr. X fik jeg anbefalet af Karina, der arbejder på en bibliotek (misundelig??? Mig????) og ved en masse om løbebøger og japanske bøger 🙂 Jeg kunne rigtig godt lide bogen, der rummede nogle meget fint beskrevne personer og et mere lavmælt krimidrama end i mange vestlige krimier. Meget få lig, og de blev skaffet meget diskret af vejen…

Bloggeren bag www.skøreliv.dk anbefalede To sekunder i Byron Hemmings liv af Rachel Joyce. En meget britisk bog, med et fint indblik i, hvordan det er at være barn. Bogen har et plot-twist, som er helt enormt forudsigeligt, men jeg synes ikke, det ødelagde en gode historie. Jeg lyttede til den på Storytel, og den gjorde sig godt som lydbog, da det er en historie i forholdsvist adstadigt tempo, med gode miljø- og personbeskrivelser og ikke nødvendigvis stort drama på hver side.

Endelig skylder jeg en opdatering på mit længste læseprojekt til dato: forsøget på at komme selveste Biblen igennem på 4 år. Jeg hænger stadig på, selvom profeterne og især Esajas var ved at tage læselysten fra mig. Første Samuelsbog var propfyldt med krig og kærlighed, den gav mig til gengæld læseglæden igen. Der er stadig megen visdom at hente i evangelierne, og meget at blive fornærmet over i apostlenes breve. Så det har ikke været uden udfordringer at klare det første år, og jeg var stolt, da jeg kunne hente en ny app til det nye kirkeår her 1. december og altså har læst 1/4 af Biblen!

Tjah, Biblens ord fra 1. december er sådan set meget apropos hvad der sker i Aleppo lige nu…

bible

To Be Read: der er allerede nogle titler klar til weekendens mikro-ferie og juleferien, som jeg tager hul på allerede 22. december. Jeg har papirudgaver af Morgan Rhodes bog Falling kingdoms og Elektra af Jakob Melander. Jeg er ved at høre Linn Ullmanns De urolige, og har Hvor intet bryder vinden af Leonora Christina Skov i venteposition. Så selv hvis der ikke er firkantede, hårde pakker under træet, er der lidt at tage fat på! Har I andre julelæsningen klar?

87022030285 Comments »

 1.    Karina said,

  december 16, 2016 at 6:46 am

  Hej Jane,
  Hvor er du bare en flittig læser!
  Jeg er glad for du kunne lide “Den hengivende hr. X” 🙂 Dejligt for mig at kunne deltage lidt her på din blog.

  De urolige har fået flotte anmeldelser, den glæder jeg til at høre om.

  Jeg er i gang med Skyums bog om Jakob Ejersbo, da vi har et lille Ejersbo-universitet her på biblioteket i det nye år. Den er meget specielt skrevet, men fængslende.

  Kan fortælle lidt nyt fra løbefronten. Jeg synes jo selv, det er begyndt at gå bedre. Og jeg har i mange år drømt om at løbe New York Maraton. Den gave ville jeg gerne give mig selv i 50 års fødselsdagsgave (om to år) Derfor besluttede jeg mig for at rådfører mig med min fys. som nærmest kender min krop bedre end jeg selv.
  Jeg fik kort og godt svaret: NEJ – det er slut med de lange løb for mit vedkommende. Ryggen kan ikke klare det og jeg risikerer at ødelægge mig selv. Jeg må højest løbe 10 km – engang imellem måske 15. Men alt over 10 slider mig.
  Jeg var glad for at svaret var meget håndfast og ikke kan gradbøjes, det har jeg brug for. Men det er svært at vinke farvel til en drøm 100 % – og det gør jeg nu. Det er slut.
  Denne nye bevidsthed betyder meget når jeg løber nu. Jeg løber ikke for noget – jeg skal ikke løbe længere eller hurtigere eller blive bedre. Det med at have mål og drømme, kan jeg nu mærke har været en stor motivations faktor. Og jeg har tænkt – “så gider jeg sq ikke løbe mere”. Men det gider jeg nu godt, for det er også dejligt at løbe en kortere tur og få en masse frisk luft. – Men det føles meget anderledes indeni nu.

  Det var et sidespor, – havde bare lyst til at fortælle dig det.
  God miniferie og læsning

  Kh Karina

  Svar

 2.    Volapyk said,

  december 19, 2016 at 7:35 am

  Jeg er lige blevet færdig med Shotgun Lovesongs af Nickolas Butler. Den kan varmt anbefales. Den handler kort fortalt om en sammentømret gruppe af venner, der har kendt hinanden fra barns ben. Bogen er bygget op, så man hvert medlem kommer til orde i bogen.

  Svar

 3.    Volapyk said,

  december 19, 2016 at 7:42 am

  I øvrigt har jeg Selfies til at ligge og vente, men det varer nok et godt stykke tid før jeg kommer i gang. Jeg har stadig ikke færdiggjort De grænseløse. Jeg håber 2017 blive året, hvor jeg igen kan koncentrere mig om at læse.

  Svar

 4.    betteskov said,

  december 19, 2016 at 7:43 am

  @Karina: tak for både løbehistorie og bog-updates! Hvis du nogensinde skulle få lyst til at skrive et gæsteindlæg her på bloggen, enten om løb eller om bøger, må du endelig sende en besked!!! Det ville helt bestemt komme igennem censuren 😉
  Jeg synes det er imponerende, du er så disciplineret, du faktisk kan holde løftet om ikke at løbe meget længere end 10! Jeg ville nok selv lige få lyst til lige at prøve, og tænke at “et enkelt maraton kan vel ikke skade”. Vel vidende, at det kan det! Men i hvert fald positivt, du stadig har glæde af at løbe.
  Jeg synes også, det med at blive bedre er en kæmpe motivation, men heldigvis ikke den eneste. Går selv et år i møde, hvor arbejdet kommer til at fylde en del, og løb igen bliver på hygge-niveau….
  Jeg har læst Ejersbos bøger, og er fascineret af dem (og ham) selvom jeg egentlig ikke synes, de er specielt godt skrevet. Alt for lange og uredigerede, og proppet med gentagelser. Men ikke til at lægge fra sig. Kan forestille mig, det er spændende at læse om ham, også!
  De urolige er jeg stadig i gang med. Jeg troede ikke, jeg ville kunne lide den, da jeg finder svenske og norske filmstjerner inderligt uinteressante. Men bogen er god i sig selv, ikke fordi forfatteren har berømte forældre. Hun har virkelig talent!

  Svar

 5.    betteskov said,

  december 19, 2016 at 7:44 am

  @Volapyk – Det er faktisk en vældig god bog! Læste/hørte den vist i sommers. Jeg kan godt lide, man får så mange synsvinkler med.
  Ønsker dig et godt læseår i 2017 🙂

  Svar

Leave a Comment