01.12.17

Godt i gang

Posted in Årets gang, Betteskov på Østerbro, Film, Hverdagsliv at 6:10 pm by betteskov

Efter et par uger i hovedstaden synes jeg så småt, jeg er ved at lande. Arbejdet er spændende, men der er enormt mange nye opgaver og kollegaer at forholde sig til, så jeg må nok holde jer lidt hen i spænding, før jeg fortæller mere om det. Lige nu vil jeg have svært ved at formulere noget, der bare nærmer sig at indeholde sammenhæng og mening.

Til gengæld er jeg klar med min update på projektet om at opleve så meget som muligt af byen – det går nemlig derudaf! Godt nok kan jeg kun krydse et enkelt punkt af på listen, men jeg har oplevet en masse “listeværdige” ting, som jeg ikke havde forudset.

I tirsdags gik jeg selv på oplevelse i kvarteret. Jeg så en film i Park Bio, en herlig gammel biograf. Der er vist kun en sal og ganske få (men velvalgte!) film, og man kan få en kop kaffe med ind. Forhallen er et besøg værd i sig selv, og jeg burde have afsat længere tid til at hænge ud der: man kunne både bytte brugte bøger og spille et spil.

parkbio

Filmen jeg så var polsk/fransk, og “De uskyldige” er en ret grusom historie om nonner, der bliver gravide efter en flok russiske soldater har hærget deres kloster. Men den indeholder et smukt glimt af håb, og kan anbefales!

Bagefter besøgte jeg Laundromate Café, hvor der sandelig også var en ordentlig stak bøger, ordnet efter farve i stedet for indhold og sprog. Jeg blev lidt lykkelig over “all-day breakfast” konceptet, og nød en omelet med bagte tomater. Caféen kan krydses af på listen, men det bliver ikke mit sidste besøg!

Torsdag havde jeg en træningsaftale med en veninde, der er medlem i det meget lækre center på Charlottehaven, som ligger tæt på mit arbejde. Jeg blev da lige lidt fristet, der var så pænt og rent, og jeg så en lille film med stier fra New Zealand, Seattle og Canada, mens jeg løb på et bånd. Vi spiste vores aftensmad der, og den bagte blomkål er ikke ligefrem ordinær cafeteriamad 🙂

Charlottehaven

I morges var jeg lidt hipster-agtig og spiste morgenmad med en anden veninde på Grød. Konceptet med en grødbar er helt genialt, men jeg kan så oplyse at den glutenfri version med chiafrø ikke kommer til at erstatte havregrøden i Casa Betteskov! Nå, næste gang vælger jeg noget bedre…

Nu er der altså heller ikke megen energi tilbage. Efter dagens løbetur står den på afslapning og pakning. Bliver rart med et par rolige dage i Esbjerg og løbeture i skoven, langt fra den københavnske trafik!4 Comments »

 1.    www.skøreliv.dk said,

  januar 12, 2017 at 7:07 pm

  Åhhh, hvor er jeg GLAD for at den café faldt i god jord! It always does! ❤️
  Fedt, at du er landet godt!

  Svar

 2.    Birgitte B said,

  januar 13, 2017 at 10:39 am

  Det lyder som en rigtig hyggelig opstart 🙂 kh. og god weekend. Birgitte

  Svar

 3.    Volapyk said,

  januar 14, 2017 at 7:15 am

  Hvor er det altså vildt, at du nu pludselig befinder dig i København 🙂

  Jeg synes det er sejt, at du bare sådan tager på egenopdagelse i byen. Det er sådan noget jeg aldrig ville gøre. Jeg er helt klart mere til selskab i sådanne situationer. Jeg har aldrig brudt mig om at sidde alene på cafe eller i bio.

  Hvad ligger der i all day breakfast konceptet? Må man sidde der hele dagen eller serverer de morgenmad hele dagen?

  Jeg glæder mig til at læse mere fra storbyen og jobbet, når du lige er faldet på plads 🙂

  Svar

 4.    Betteskov said,

  januar 16, 2017 at 5:34 am

  Tusind tak til jer 😀 Så skønt at nogen følger med i mine oplevelser som Køwenhavner…

  Ja, det er kommet pludseligt, men er meget velkomment, for jeg nyder virkelig at være her.

  @Volapyk : All day breakfast er simpelthen bare, at man kan få morgenmads-mad om aftenen. I like!!!! Jeg tror nu også sagtens, man kan sidde på Laundromate Cafe hele dagen, hvis man feks vasker tøj eller er i gang med at læse en af deres bøger.
  Jeg synes det er sjovt så forskellige folk er, når det kommer til det der med at gå alene i biografen, feks. Nogen tænker da helt sikkert “stakkels hende, der sidder der helt selv”, men jeg kan sagtens nyde en film alene (et lækkert måltid mad eller en teaterforestilling er så en anden diskussion). Det var nok noget andet, hvis jeg virkelig ikke havde nogen at gå ud med, så ville jeg føle mig mere alene. Det er helt klart også hyggeligt med venindeaftaler, men jeg kan kun overkomme en eller max to på en uge, og så er der jo mange dage, hvor jeg ellers bare ville sidde inde og glo. Alting tager mindst 3 gange så lang tid, når man er to afsted sammen, Hvilket er fint, men bare ikke hver dag…
  Jeg kan sagtens forstå, hvorfor det kan virke grænseoverskridende at gå ud alene, men jeg nyder det nu. Af og til, og kun hvis jeg ved, jeg også kan finde nogen at hænge ud med.

  God uge til jer alle 🙂

  Svar

Leave a Comment