01.16.17

Pendlerlivets lyksaligheder

Posted in Årets gang, Betteskov på Østerbro at 6:06 pm by betteskov

I dette indlæg vil jeg skrive om togture og pendling UDEN at brokke mig over DSB! De seneste ture har nemlig fungeret upåklageligt, og det er sådan set vældig dejligt når man nu har bestemt sig for at bo på vestkysten og arbejde Østerbro. Jeg tager toget hjem fredag eftermiddag og tilbage til København søndag aften. Selvfølgelig er lige under to døgn pr uge i mit hjem meget lidt, men mon ikke der med tiden kommer møder i Jylland og hjemmearbejdsdage?

Tiden i toget går ganske fint. Indtil videre har jeg ikke så mange arbejdsopgaver som er egnede til togturen (det skal nok komme, når jeg får nogle lægemidler hvis effekter og bivirkninger jeg skal sætte mig ind i), men jeg tjekker mail, hører lydbøger (er på fjerde bind af Elena Ferrantes Napoli-kvartet og er stadig meget grebet af historien), strikker et simpelt og meget farverigt halstørklæde og kigger lidt på de danske landskaber.

Hjemme i Esbjerg går tiden meget hurtigt. Det er virkelig skønt at løbe ture på skovstier og fredelige villaveje, og til parkrun får jeg lige hilst på en stribe esbjergensiske bekendte. I lørdags overvandt jeg min nervøsitet for at løb i sne og klarede de 5 km på 23.17. Det viser, at formen ikke er hvor den har været, men dog på vej op igen. Lige nu går det dejligt let med at løbe, men jeg er så heller ikke oppe på store mængder eller rigtig hårde træningspas endnu, og spørgsmålet er, om jeg overhovedet skal det i denne sæson, eller “bare” løbe for sjov.

16128209_10154137278275906_664890689_n

Jeg er så enormt heldig at have min mor i Esbjerg, og hun har været flink til lige at kigge til min lejlighed samt sørge for, der står en liter mælk i køleskabet og lidt frugt i kurven. Det er jeg simpelthen så taknemmelig for! Det er sådan nogen ting der gør, min tossede plan om at krydse landet igen og igen kan lade sig gøre.

Selvfølgelig er mit liv som det ser ud nu ikke holdbart på den helt lange bane. Der kommer en tid, hvor der skal træffes beslutninger, men de må gerne få lidt tid til at modne indeni mig. Lige nu prøver jeg bare at nyde det bedste som begge miljøer kan tilbyde. Jeg prøver at lande efter hver rejse, og at fokusere på de gode ting. Lige nu, hvor alt er nyt og spændende, går det meget fint. Håber det bliver en lang honeymoon 😀

 3 Comments »

 1.    venterpaavin said,

  januar 17, 2017 at 12:31 pm

  Det nu heller ikke værste, så længe der er roen og overskuddet til det (:

  – K

  Svar

 2.    Karina said,

  januar 17, 2017 at 12:33 pm

  Hej Jane,
  Dejligt at høre om dit nye liv, og at du trives i det.
  Men bor du ok når du er i København? Det håber jeg virkelig.
  Jeg synes det er utrolig prisværdigt alt det du når og gør.
  Pøj pøj med det hele
  KH Karina

  Svar

 3.    Betteskov said,

  januar 18, 2017 at 6:05 pm

  Tak for jeres kommentarer 🙂
  Nej, det er nu ikke helt ringe.
  @Karina: måske skal jeg skrive et indlæg en dag om livet i hovedstaden. Jeg bor ganske fint på Østerbro, hvor jeg lejer et pendlerværelse. Det er stort og rummeligt, og jeg deler så køkken og bad med lejlighedens ejer. Hvilket er overraskende uslemt. Faktisk meget hyggeligt at have en at sige hej til, når jeg kommer hjem 🙂

  Svar

Leave a Comment