03.11.17

Filmanbefalinger: Næsten-Oscar film og dansk drama

Posted in Film at 4:36 pm by betteskov

Trods travlhed på arbejdet (sidste uge bød på et par dage på Østerbro og tre på Vejlefjord, hvor jeg lærte at udfylde min rolle som suppleant for tillidsrepræsentanten) og masser af træning (maratonformen har indfundet sig, hvilket blev belyst i Kolding i søndags) har jeg da været forbi biografen. Jeg har set to film som bestemt var turen ind i mørket værd, og som gav et dejligt frirum fra alt det, der foregår lige nu 🙂

Musicalfilmen La La Land fik IKKE en Oscar for bedste film, men det er synd hvis den kun bliver kendt for skandalen. Den er nemlig rigtig, rigtig lækker at se på, og fortæller en historie som på en gang er meget banal og meget kompleks. Der er en kærlighedshistorie mellem en servitrice som gerne vil være skuespiller, og en jazz-pianist som holder strengt på sine kunstneriske principper og derfor er langt fra succes. Med mindre han vælger at sælge ud, altså… Karaktererne er stereotype, men deres forhold bliver beskrevet med nuancer og dybde. Der er et tema om at føle sig splittet mellem at forfølge kærligheden og sine egne drømme, som er meget nemt at relatere til, også for folk uden Hollywood-drømme.

is

Jeg spekulerede en del over plottet samt mine egne drømme og længsler, og kan se de flotte billeder for mig – kvindernes kjoler i strålende farver og udsigten fra bakketoppen. Til gengæld kan jeg ikke huske nogen af sangene her en uge efter, men musikken var ikke irriterende på nogen måde. Det er en flot film, som alle musical-elsker MÅ se, og alle de andre godt kan holde ud.

I dag så jeg Aminas Breve, som jeg har glædet mig til længe, da jeg er ret vild med Jonas Bengtsons bøger. Han kan skrive om mørke og grimme ting med masser af nerve, og det gik igen i filmen. Kort fortalt handler den om at Janus (spillet suverænt af Esben Smed, kendt fra Arvingerne) bliver udskrevet fra den lukkede og leder efter en gymnasieveninde, som har skrevet til ham under den lange indlæggelse. Hun er ikke sådan lige til at finde, og mens Janus jagtes af sine egne dæmoner, søger han desperat efter Amina. Det er ikke en hyggelig film, men den er vedkommende og velspillet. En meget fin lille sag, som jeg også varmt kan anbefale. Det samme kan jeg ikke sige ofte nok om bogen!

Der er faktisk mange gode film ude lige nu. Mesteren vil jeg rigtig gerne se. Patriots Day venter jeg nok lige med, til jeg HAR løbet Boston Maraton…5 Comments »

 1.    www.skøreliv.dk said,

  marts 11, 2017 at 6:16 pm

  Åhh, det er simpelthen ALT for længe siden jeg har været i biffen. Det blev lidt tydeligt for noget tid siden, hvor min mand måtte bruge et gavekort til biografen, der havde ligget tre år i skuffen, og skulle bruges NU, på at se ‘LEGO Batman’ med Mindste Pode. Så meget for vores kulturelle udfarenhed. Vi må vist til at gøre en indsats for at komme ind i kampen igen, tror jeg…

  Svar

 2.    Betteskov said,

  marts 11, 2017 at 7:32 pm

  Det er bare med at komme af sted 😊 grib manden til en date og få set La La Land!
  For mig er der i hvert fald noget helt særligt ved at se film i biografen – det giver en ro jeg bare nyder! Men kan nu godt forstå hvis jer med mand og børn foretrækker film derhjemme 😀

  Svar

 3.    Birgitte B said,

  marts 12, 2017 at 11:35 am

  Jeg har hørt både godt og skidt om LaLaLand, men jeg tror ikke den er noget for mig… Jeg vil gerne se Kærlighed kender ingen grænser, men ellers har jeg også luret på Mesteren… Kommer så sjældent i biografen for jeg orker det ikke rigtig i hverdagen, og i weekend har vi været booket op af andet (og set Vikings på HBO – kan klart anbefales). Kh. Birgitte

  Svar

 4.    Mette Sexton said,

  marts 12, 2017 at 1:29 pm

  Åh, manden og jeg så La La Land i biografen for en uge siden. Åh, vi elskede den og musikken var bare så fed, synes vi:o)

  Svar

 5.    Betteskov said,

  marts 13, 2017 at 5:52 pm

  Hej Mette og dejlig du også nød filmen 😊
  Birgitte, musicals er altså noget for alle! Men seriøst, hvis du ikke går i biografen tit, er der nok andre film som står forrest i køen. La la Land er sød, men der findes da dybere film (the Lobster!)
  Jeg orker heller ikke tit film i hverdagen (ikke når jeg træner i hvert fald) men perfekt at klemme en ind søndag eftermiddag 😀 Sådan er det ikke at have børn….

  Svar

Leave a Comment