07.07.17

Flyttetid – og et glimt af Oxford

Posted in Årets gang, oplevelser, Rejser at 11:04 am by betteskov

Bloggen bevæger sig ingen steder, men jeg er midt i at rykke mit domicil ud på Vestamager. Der skal nok komme billeder og yderligere forklaringer, men lad mig bare lige slå fast, at jeg i den grad er kommet HJEM og springer lykkelig rundt som et savannedyr på Fælleden 🙂 Nu skal mine møbler og ting bare lige ankomme, også…

Midt i al ned-pakning, ændring af adresse, bestilling af el og internet mm, var jeg et smut i Oxford. Der var ikke tid til at holde ferie, men jeg var på et sommerkursus i noget så banalt som netværks meta-analyser. Det er en form for statistisk analyse med enorm kompleksitet, og jeg vil da heller ikke ligefrem påstå, kurset var nemt. Det var derimod inspirerende, og jeg har heldigvis nogle stille sommeruger på arbejdet som gerne skal bruges på at fordybe mig yderligere.

Vi var indlogeret på gæsteværelserne på et lidt nyere college, nemlig St. Hildas som “kun” er 125 år gammelt. Det havde en enhjørning i sit våbenskjold, og vi fik vældig fin morgenmad i spisesalen, så jeg var 100% tilfreds med min lillebitte oplevelse af at være studerende på Oxford (det lyder ret cool, når jeg selv skal sige det).

Oxford er en spændende by, men jeg fik ikke set så meget, ud over fine gamle bygninger som blev passeret på mine morgenløbeture. Ville gerne have gået lidt i CS Lewis og Tolkiens fodspor, for bare at tale om et par af de store forfattere fra byen. Heldigvis blev kursets gallamiddag indtaget i en fin festsal på Oriel College, så der kom da lidt ind på oplevelseskontoen, også.

Sommerens hovedopgave bliver at få flyttet, og jeg har ikke planlagt nogen ferier til udlandet (endnu). Men det skal nok også blive dejligt at opleve mit nye kvarter og alt hvad København kan byde på – og så må jeg jo tage revanche med en efterårsferie. Der kommer snart et flytteindlæg, og så glæder jeg mig til at skrive om endnu et sommerprojekt: genlæsning af klassikere. Her modtages gode tips gerne, selvom der er en lang liste at tage fat på. God sommer til jer alle 🙂

 

 

 3 Comments »

 1.    VenterPaaVinBlog said,

  juli 9, 2017 at 10:03 am

  Fedt, de to forfattere ville verden være fattig foruden (:

  – A

  Svar

 2.    Birgitte B said,

  juli 10, 2017 at 11:52 am

  Jeg har aldrig været mere end en smuttur på én dag i Oxford. Men det minder en del om Cambridge, hvor jeg har været en del gange efterhånden. Så charmerende byer, begge to. Håber du snart kommer helt på plads med flytningen 🙂
  Kh. Birgitte

  Svar

 3.    Betteskov said,

  juli 12, 2017 at 9:38 am

  Tak for jeres kommentarer! Ja, Oxford var en charmerende by, men meget lidt jeg fik set af den… Nå, der kommer nok en anden mulighed 😀
  Til gengæld er jeg blevet inspireret til at genlæse Philip Pullmans Oxford-trilogi, og Narnia kan man aldrig få nok af. Tror til gengæld det var nok for mig at læse Ringenes Herre én gang!!!
  God sommer til jer, og dejligt I læser med. Flytte og læseopdateringer følger snart

  Svar

Leave a Comment