07.19.17

En kærlighedshistorie

Posted in Årets gang, Betteskov på Amager, Hverdagsliv, Løb at 12:02 pm by betteskov

Jeg kan lige så godt sige det ligeud: jeg er simpelthen så glad for mit nye hjem på Vestamager, og jeg elsker København, som kun en tilflyttet jyde kan gøre det <3 I morges gik jeg fra metrostationen ved Kongens Nytorv til mit arbejde på Nordhavn, og det var ren nydelse! Iblandet lidt spænding, da jeg passerede Kastellet, hvor en kanon blev fyret af og en soldat brølede “Honnør for flaget!”. Jeg håber sandelig ikke, han forventede jeg skulle foretage mig noget i den sammenhæng…

Det er gået stærkt siden mit flyttelæs ankom den 11. juli. Utroligt nok blev ingenting slået i stykker i processen, og jeg havde en vældig positiv oplevelse med flyttefirmaet, der sendte mig en flok venlige, hurtige og kompetente unge mænd. Bagefter var der lang tids beskæftigelse med at få pakket mine kasser ud, men nu er den sidste flyttekasse endelig sat i kælderrummet. Som så ofte før har jeg lovet mig selv, at alle litterære nyanskaffelser fremover bliver e-bøger!

Der er et par hængepartier med lamper, gardiner og nogle billeder til væggene, men jeg synes jeg er kommet vældig godt på plads og er ved at vænne mig til lejligheden, som er stor og lidt specielt indrettet, med en aflang stue med køkken midtpå og et rum i hver sin ende af denne. Når jeg vågner om morgenen kan jeg se ud over et dejligt åbent landskab med køer og får samt masser af gode stier til løbeture. Det gør mig simpelthen så glad, og er en meget positiv forandring fra mit hjem i Esbjerg (centralt beliggende, men kedelige omgivelser) og det pendlerværelse, jeg boede i på Østerbro.

Lejligheden er fint klar til at have gæster, og i weekenden holdt Jesper og jeg en lille ferie i København. Tror det hedder staycation hvis man skal lyde lidt fancy 😉 Vi spillede minigolf i høj solskin på Amager Strandpark (ikke den bedste bane, men det dejligste vejr!) og brugte en regnfuld søndag på at sejle i to fulde timer med havnebussen. Vi fik set byen fra søsiden, hele vejen fra Refshaleøen til Teglholm. Jeg må sige, at når det hele har kørt i det lidt hurtige gear, er en tur med buslinje 991 en god måde at falde lidt til ro på!

 

Jeg glæder mig til at kigge mere på byen denne sommer,  til at finde de rareste oaser og åndehuller, smage mig frem til den bedste cappuccino, kort sagt hoppe frem og tilbage mellem rollen som turist og én af de lokale. Det er dejligt at være kommet hjem i højere grad end jeg har været det sidste halve år, men også nødvendigt at vide, at der stadig er en masse tilbage at opdage og opleve lige i nærheden! Jeg er ganske forelsket i hovedstaden, men især i mit eget hood, Amager som er så stor og varieret, så propfuld og larmende på Brogaden og så stille (bortset fra vindens susen) ved dæmningen. Ja, og så er den endda hjemsted for hele to parkruns, som jeg nu har testet og fundet aldeles dejlige! Måske er der en sammenlignende analyse på vej i et senere indlæg?4 Comments »

 1.    Birgitte B said,

  juli 20, 2017 at 7:26 am

  Hvor dejligt, at du er faldet godt til. Er det helt ude i Ørestad du bor? For så kan jeg anbefale Rambla Bar & Grill. Bestemt et besøg værd. Kh. Birgitte

  Svar

 2.    betteskov said,

  juli 20, 2017 at 8:00 am

  Tusind tak, Birgitte 🙂
  Jeg er faktisk endnu længere ude end Ørestaden. I ejendomsmæglersprog bor jeg i Ørestad Syd, men det er nu Vestamager (lyder lidt cool, som Vestegnen…). Har ikke været på Rambla endnu, men det må prøves. Nærmeste café er på Ottetallet, og den er bestemt ikke ringe!

  Svar

 3.    lmikaeld said,

  juli 20, 2017 at 11:06 am

  Tillykke … og selvfølgelig er du ved at falde godt til; mon ikke du har det i dig, at falde til, hvor du end slår dig ned.

  Nå, men den bedste cappuccino kan muligvis fås på Kaffebaren på Amager; det er nok et stykke fra din bopæl – men læg endelig vejen forbi og er det Beate (ejeren), der står bag disken må du hilse (fra Mikael, ham med Aslan).

  Link: http://www.kaffebarenamager.dk/.

  Endnu engang tillykke!

  M!

  Svar

 4.    Betteskov said,

  juli 20, 2017 at 11:27 am

  Kære Mikael, tusind tak for den kommentar! Jeg tror faktisk at jeg er et vældig tilpasningsdygtigt individ, men jeg har også været så heldig at kunne bevæge mig derhen hvor jeg gerne ville på min foreløbige livsrejse (og det er et par steder – så at komme tilbage til Amager giver ikke en fuld cirkel, men binder da en lille sløjfe).
  Jeg kunne godt tænke mig at besøge Kaffebaren – det ser ud til, jeg passerer ret tæt forbi hvis jeg løber eller cykler hjem fra arbejde. Desuden er der mange grunde til at besøge Amagerbro-kvarteret, såsom mange indiske restauranter og Weefood 🙂
  Tak for tippet, og jeg skriver om stedet, når jeg har været forbi!

  Svar

Leave a Comment