09.01.17

Musikhjælp søges!

Posted in Betteskov på Amager, Hverdagsliv at 8:05 am by betteskov

Jeg er sådan en kedelig, gammeldags person, der hylder “Den gode smag”. Jeg tror på at bøger, film, brød, fiskefrikadeller og løbesko kommer i mange kvaliteter, hvoraf nogen er bedre end andre. Og ja, jeg tør godt dømme! Der er bare et enkelt punkt, hvor jeg erkender at min egen smag er temmelig dårlig, og det er ellers et vigtigt område: musik. Jeg er lettere tonedøv, men min undskyldning er nok mest manglende fokus. Hvis jeg får lidt hjælp og vejledning, kan jeg godt sætte pris på musik af høj kvalitet. Men når jeg lige selv skal vælge et lydtæppe, bliver det gerne muzak af den allerværste art. På mine løbeture brøler jeg gerne med på de boybandsange fra min ungdom, som min IPod afspiller. Jeg slapper af til easy listening, og det kan næsten ikke blive let nok…

Det er kun ganske få gange, jeg har været til koncert. På stående fod kan jeg huske George Michael i Aarhus og Grøn Koncert i Esbjerg, hvor jeg virkelig frydede mig over Østkyst Hustlers på retro-tur. Egentlig vil jeg gerne gå til koncerter, men jeg har bare prioriteret teater og musicals, som jeg elsker helt uden ironi. Flere gange har jeg udtalt, at jeg godt gad tage til en koncert, hvis jeg kunne høre Nick Cave. Det faldt sig tilfældigvis sådan, at et tidligere mandligt bekendtskab solgte en billet til den ellers totalt udsolgte koncert i Arenaen på facebook, og jeg var den heldige køber 🙂 Så nu har jeg en date i oktober med Mørkets Fyrste, og jeg glæder mig!

Faktisk blev jeg så overrasket over det spontane køb, at jeg også lige skulle høre Tori Amos i DR Koncerthuset til september… Der hænger altså to billetter på mit køleskab, og nu har jeg virkelig brug for hjælp: Som sagt har jeg ikke været meget til koncerter, så jeg vil godt lige høre, hvordan man opfører sig. Hvor lang tid inden skal man dukke op, skal man have noget særligt med, og er ørepropper nødvendige?

Jeg ved godt, hvordan min musiksmag skal udvikles: det handler simpelthen om at lytte. Men jeg er meget modtagelig for forslag til, hvad der måske vil tiltale mig. Som antydet ovenfor er jeg helt vild med Nick Cave, og gennem ham er jeg blevet introduceret for PJ Harvey, som jeg også synes er rigtig interessant. Tori Amos kan jeg umiddelbart lide, men jeg har ikke arbejdet mig ret langt ind i hendes univers. Her er en chance for at redde mine uskyldige ører fra musical hits og poppet country – byd endelig ind 😀2 Comments »

 1.    Birgitte B said,

  september 1, 2017 at 11:01 am

  Altså, jeg kommer gerne 1 time før koncertstart. Så kan jeg nå garderobe, lidt at drikke, tisse af mv. Til Bryan Adams og Kim Larsen (begge i indeværende år) var det ståpladser, så der kom jeg 1½ time før, for at stå ok tæt på scenen. Jeg har aldrig ørepropper på/med, men det er jo heller ikke ‘hård rock’ jeg hører… Tag dem med i lommen, så er du sikker. Medbring godt humør, en stor portion rummelighed for andre mennesker (og deres væremåde/handlinger) og noget tøj du ikke er for øm overfor (hvis nu nogle skulle spilde øl eller shots på dig) – kh. Birgitte

  Svar

 2.    betteskov said,

  september 1, 2017 at 12:11 pm

  Tak Birgitte, det er virkelig gode og brugbare tips 🙂 Den med rummelighed bliver nok lidt en udfordring – folk der udfordrer mit personlige rum med en øl i hånden er ikke lige noget jeg er så begejstret for, men jeg må huske mig selv på, de må være gode mennesker siden de kommer for at høre Nick Cave (Tori Amos er siddepladser i koncerthuset, så jeg går ud fra, det er ligesom at tage til en musical).
  Uh hvor jeg glæder mig!

  Svar

Leave a Comment