10.16.17

En tur i teatret – eller to

Posted in Betteskov på Amager, oplevelser at 12:24 pm by betteskov

Fra min arbejdsplads på Nordhavnen løber jeg ofte til Nyhavn, og passerer derved Det Kongelige Teaters Skuespilhus, som er en vældig fin bygning, der ofte har lokket med reklamer for forestillingerne. Alligevel skulle der gå mere end et halvt år, før jeg fik bestilt billetter og sat mig tilrette foran scenen. Det var sidste lørdag, hvor min mor og jeg så “Othello” i en meget interessant opsætning!

Othello plejer at blive spillet af en sort mand (eller en hvid mand malet sort), men denne gang var Othello altså en arabisk kvinde. Derved kom historien til at handle mindre om jalousi og mere om kvinder i en mandeverden. Det ved jeg ikke helt om jeg er begejstret for, men opsætningen var visuelt meget flot, og der var en hel del at snakke om bagefter.

Jeg fik mulighed for at se scenen igen i fredags, hvor min mor og jeg var til Kulturnat på Skuespilhuset. Rigtig mange københavnere benyttede sig af muligheden for et kig bag kulisserne, og vi fik set prøver på flere kommende forestillinger. Jeg skal helt sikkert se “Den kroniske uskyld”, for dramatiseringen af den eneste af Rifbjergs bøger jeg har nydt virker rigtig fin og fuld af genkendelsens glæde. Derimod er jeg ikke helt sikker på “68”. Vi fik et indblik i skuespillernes måde at arbejde med materialet på, men jeg har meget svært ved at se, hvad det kommer til at blive til. Jeg fik endda lov til at læse et par replikker op, hvilket var en kæmpe oplevelse, men ikke noget, der gav mig lyst til at udskifte mit dagjob 😉

Ja, jeg har virkelig været kulturel, og på onsdag skal jeg derind igen, for at se “Jeg løber” med en løbeveninde. Ret spændt, men også bange for den er ganske grum, følelsesmæssigt.

Forhåbentlig kan jeg her til vinter få udnyttet de mange muligheder for at nyde kultur live, som det giver at bo i hovedstaden. Som en lille læserservice må I selv vælge, hvad jeg skal anmelde i næste blogindlæg: vil I høre om den meget aktuelle film “I am not your negro”, “Jeg løber” som teater eller noget mindre abstrakt: Sydkystløbet ved Greve Marina? Der er ikke grænser for, hvor mange gange man må stemme 🙂4 Comments »

 1.    lmikaeld said,

  oktober 19, 2017 at 7:27 am

  Det er alligevel imponerende kort tid. Jeg boede i København i tyve (!) år uden at nå i hverken det ene eller det andet eller det tredje teater, end ikke Husets Teater, der lå bare fem minutter fra min københavnske bopæl.

  M!

  Svar

 2.    Betteskov said,

  oktober 20, 2017 at 12:32 pm

  Hehe, så var jeg altså bedre til at komme til byen og se teater da jeg boede i det mørke 😀 Du er gået glip af meget, men aldrig for sent at komme i gang (der er også teater hvor du bor nu). Live optrædener er bare noget fuldstændig særligt!

  Svar

 3.    lmikaeld said,

  oktober 23, 2017 at 6:42 am

  Nu har jeg faktisk allerede været i Århus Teater, ikke i den forgangne weekend, men weekenden før, og se Edda, hvilket på nogen måder var en stor oplevelse, om end mit nære forhold til den nordiske mytologi efterlod mig lidt strammasket ind i mellem. Der var øjeblikke af umådelig skønhed.

  Da jeg boede i København var jeg én enkelt gang i Hofteateret, én enkelt gang på et teater, jeg ikke husker samt to eller tre gange på Det Ny … jo, da vist også ét par gange i Tivoli, både i Glassalen og i Koncertsalen … så helt umulig, har jeg ikke været.

  M!

  Svar

 4.    Betteskov said,

  oktober 23, 2017 at 12:18 pm

  Det er faktisk et rigtig fint teater CV du har 🙂 Jeg elsker Det Ny med de flotte muntre musicals, og Tivoli er også rigtig fint!
  I går dumpede der lige en gratis billet ned i mit skød til Transfervindue, så jeg kom 2 gange i Skuespilhuset på en uge! Det var så en mands monolog om et dødt barn og en kvindes monolog om at dø af brystkræft, så ikke i den helt muntre end. Men intenst og flot!
  Spændende med Edda! jeg gik glip af Røde Orm på Moesgaard, men så kostumerne og håber at fange den i Dyrehaven i 2018 🙂

  Svar

Leave a Comment