01.26.18

Socialt og gratis

Posted in Betteskov på Amager at 2:03 pm by betteskov

Resultater fra et ukontrolleret eksperiment med n = 1

Jeg er i gang med et lille forsøg på mig selv, som snart har varet en måned. Der findes ingen forsøgsprotokol, og idéen til at gå i gang kom fra, at jeg har fået en fin fysisk kalender fra mit arbejde, men oftest noterer mine aftaler i min outlook-kalender. Derfor begyndte jeg, på årets anden dag hvor jeg faldt lidt i staver efter en skøn juleferie, at notere 3 positive ting, der var sket dagen før. Og det har jeg faktisk fulgt op på hele januar!

De data, der genereres, kan naturligvis ikke bruges til noget, og der er nok seriøs risiko for bias, når de vurderes af mig selv. Alligevel har jeg, nu hvor januar snart er slut, kigget lidt tilbage og er kommet til nogle interessante konklusioner:

 • stort set hver gang, jeg har haft en aftale med en veninde, set min mor eller min kæreste eller på anden måde været social, er det kommet med på listen.
 • det har bibragt mig enormt mange glæder at få gratis ting, om det så er en rose fra den nyåbnede REMA 100o i Ørestaden eller en pose rester fra en reception, jeg fik med hjem fra arbejde.
 • Stolthed over ting, jeg har præsteret, fylder forbløffende lidt.

Ja, jeg ved det godt: på den lange bane er relationer vigtigere end præstationer. Nu kan jeg se, det også gælder i et meget kort perspektiv. Desuden er jeg helt sikkert fra Jylland, når rabatter og freebies kan give mig så megen glæde 🙂

Det er faktisk en meget sjov øvelse, for selv den mest grå januar må kunne give tre glade stunder – om det så er en kop dejlig varm bjergblomst te eller en løbetur med snak og grin. Det er bare med at få øje på dem! Det vil jeg blive ved med – måske ikke for evigt, men eksperimentet er endnu ikke slut. Hvis nogen læsere har prøvet (eller er villige til at forsøge) noget lignende, er jeg ret nysgerrig på, hvad jeres små daglige glæder er.7 Comments »

 1.    Anette said,

  januar 26, 2018 at 9:44 pm

  Oh det ville måske være en sund opgave/udfordring for mig…. måske hvis jeg kan finde overblik… men kunne jo øge antallet og gøre det på uge basis…. Hmm
  intressant observationer.
  i dag har det glædet mig at få møs af Zorro
  give mig selv en buket blomster… gratis havde været skønt, men de smukke.
  Zorro der lavede sjove bukkespring i glæde over, ja jeg ved faktisk ikke hvorfor, mad, tur, sin bold, livet?

  Svar

 2.    Birgitte B said,

  januar 28, 2018 at 7:29 pm

  Jeg har prøvet det flere gange. Primært med inspiration fra Anna Skyggebjerg. Jeg gjorde det i længere perioder og også engang på bloggen. Jeg har også prøvet det i arbejds sammenhæng. Alle gange kun med positive resultater. kh. Birgitte

  Svar

 3.    Betteskov said,

  januar 29, 2018 at 11:35 am

  Tak for jeres kommentarer 🙂

  @Birgitte: Spændende! Jeg må lige et smut i arkiverne og finde dine og SKyggebjergs glæder. Og ja, det er svært at få dårlige oplevelser ud af at huske de gode ting…

  @Anette: Jeg tror ugebasis virker rigtig godt også! Det kan være lige så godt at glæde sig til som at glæde sig over, det lyder til at Zorro for alvor mestrer det 😀

  Svar

 4.    karina palmquist said,

  februar 6, 2018 at 12:00 pm

  Kære Jane,

  Godt nytår. jeg er netop begyndt at bruge min fysiske kalender, for at kunne skrive ned når der er noget jeg skal huske, så jeg slipper for at spekulere på det om natten.

  Derfor er dette indlæg rigtig fint for mig at læse, og jeg vil forsøge mig med det samme.

  Det er er en rigtig god idé

  Kh Karina

  Svar

 5.    betteskov said,

  februar 6, 2018 at 2:07 pm

  Held og lykke med projektet, Karina 🙂 Jeg nyder stadig at kigge tilbage på de daglige glæder! Spændende hvad det er, der gør din hverdag lidt bedre.

  Svar

 6.    lmikaeld said,

  februar 19, 2018 at 9:14 am

  Den gratis glæde, der giver mig størst fornøjelse – adspredelse og fordybelse – og får mig til at stoppe op og (for)undres er at skrive haikudigte.

  Det holder aldrig op med at gøre mig godt.

  M!

  Svar

 7.    Betteskov said,

  februar 20, 2018 at 7:25 am

  Mikael, hvor er det en dejlig glæde, der spreder sig 🙂 Det er nemlig også dejligt at læse et haiku! Poesi (lige nu er jeg igen-igen-igen i gang med Tove D, i en lækker ny udgave) er bestemt en af livets små fornøjelser 😀

  Svar

Leave a Comment