03.07.18

Fabelagtige februar og et nytårsforsæt som holder endnu

Posted in Ikke kategoriseret at 8:36 am by betteskov

Det har været en kort og kold måned, men virkelig dejlig! Jeg har oplevet en hel masse, såsom besøg i hele tre skandinaviske lande, en løbeoplevelse som sagtens kan blive årets største, og har endda klaret de ting, jeg satte mig for til nytår 🙂 Lysten til at rejse er i den grad vendt tilbage, så det var lækkert at tage metroen til lufthavnen i stedet for den sædvanlige tur ind til byen.

Udfordrings første del gik på to biografture, og her så jeg virkelig kvalitetsfilm! “Call me by your name” er smuk og rørende, men ærlig talt kedede jeg mig lidt. Smukke ting kan godt være lidt intetsigende, og jeg kan nok bedre lide en film, som rusker op i mit indre. Dét gjorde “Three billboards outside Ebbing, Missouri” i den grad! Det er en af de vildeste film jeg nogensinde har set, morsom og brutal, og perspektiv og sympati ændrer sig undervejs. De statuetter skuespillerne fik til Oscar uddelingen er fuldt fortjente. Efter et år i Alabama har jeg så meget kærlighed til Hillbilly/Redneck USA, og jeg synes i den grad filmen indfanger ånden i det store og sammensatte land, der er så meget mere end New York.

Næste opgave, at spise på en restaurant jeg ikke har prøvet tidligere, er ret nem når der rejses så meget. Men op til et 24 timers løb og bagefter er det ikke spændende mad, der prioriteres højest, det handler om at få noget ned, som gerne skulle blive der. Den største madoplevelse fik jeg faktisk i København. Min mor fik billetter til Dining Week i julegave, og hun inviterede mig med på Simple Raw på Gråbrødretorv. Jeg har før prøvet Raw Food og synes det er sjovt, og meget anderledes end mad jeg selv laver. De dehydrerede råvarer er jeg ikke stor fan af, men heldigvis fyldte de ikke meget. Vi fik en fin forret med rispapirruller, en stor skål salat til hovedret med de flotteste farver, og en cheesecake til dessert, som faktisk var ret frisk. Alt i alt et dejligt måltid, mættende og fint at se på, og meget tilgængeligt også for ikke-hardcore veganere og rå-entusiaster. bestemt et sted jeg kan anbefale, og jeg kunne sagtens finde på at droppe ind og spise en salat til frokost snart igen.

Den kulturelle oplevelse var helt uventet og uplanlagt. Jeg var et smut i Lund, mest for at nyde de flotte gamle bygninger og gå en tur et uvant sted. Da jeg gik ind i den flotte domkirke gik en orgelkoncert i gang, jeg fik et program og satte mig pænt til at lytte til bombastisk musik i mere end en halv time! Imens havde jeg god tid til at se på kirken, som bl.a. har et smut astronomisk ur. En orgelkoncert er nok ikke noget, jeg vil normalt vil gøre store anstrengelser for at komme til, men det var en rar stund i mine egne tanker, og ikke dårligt at blive tvunget til lidt eftertænksomhed.

Lund ligger en times transport fra København, og en returbillet er ikke nogen stor udskrivning – det er alligevel en lidt eksotisk oplevelse, mange indkøb er ganske billige i Sverige, og bestemt værd at overveje på en dagstur.

 Leave a Comment